Wiesjes wereld.

Mama van 3 Daltons: Jerry (1991) , Dorian (1997) , Ryan (1998) en prinsesje Indy (2008) Trotse oma van kleine Callen (2016) en daarbij ook nog baasje van Roma, ons honden-monster (2012)

Management assistente, controle freak , eigenzinnig, eigen wil, eigen gedachten, onzeker, verlegen, dwars, open, meegaand, druk en meestal wel vrolijk.

Bezig zijn met: werk, muziek, lezen, schrijven, fotograferen, eerlijke / oprechte mensen, cabaret, koffie super verkeerd, zoete witte wijn, likeur 43, sushi, Indonesisch, Turks, Thais eten.

Allergisch voor: onverwachte veranderingen, liegen en bedriegen, ontrouw, brutaliteit, dronken mensen ,agressie, smakken en boeren, de 'hier ben ik' , de 'ikke ikke ikke'mentaliteit.


~*~ Wiesjes huishouden,... geen standaard maar wel gezellig en altijd wat te beleven huishouden. ~*~

zaterdag 20 september 2014

( Rare) Gewoonten

Afgelopen week bedacht ik me dat een mens toch ook best wel rare gewoonten kan hebben.

Hoe kwam ik erop...

Ik lag in bed , ik slaap altijd op mijn buik, als ik niet op mijn buik kan liggen kan ik het slapen echt wel vergeten ( of is dat nu een staaltje van tussen je oren zitten )
Ik zeg ook altijd : als mijn tijd gekomen is, zorg dat ik op mijn buik lig want ik kom net zo lang spoken tot ik gedraaid ben!

Maar goed, in bed dus, had nog even liggen lezen, lampje uit .. slapen was het plan. Dus ik draai me op mijn buik maar over mijn linkerkant ( daar staat het lampje dus lag al op die zij om het lampje uit te doen ) ... FOUT!  ik 'moet ' me echt over mijn rechterkant draaien anders .. .kan ik echt niet slapen!

Dan .. ' moet' ik mijn armen boven mijn hoofd onder mijn kussen  hebben .. anders kan ik niet slapen .... ( wat een hel toen ik een paar weken geleden enorme last had van de artrose in mijn schouders en mijn armen amper op kon tillen )

Als ik 's ochtends op sta ' moet '  ik voor ik ook maar iets doe eerst mijn tanden poetsen, als ik dan klaar ben met wassen/ douchen aankleden enz poets ik mijn tanden nog een keer, doe ik dat niet  loopt heel mijn ' schema'  in de war (  ja ja ik weet het , ik spoor niet )

In de auto wil ik altijd de radio aan op Q-Music, een andere zender vind ik gewoon niet leuk!

Op mijn werk heb ik ook zo'n ' ritueel'
Aangekomen eerst mijn laptop in de docking, agenda uit de tas naast de lap, telefoon uit de tas op mijn agenda, to-do boek er naast, pen erop  en dan eerst koffie halen. Zonder koffie geen begin!

De sokken mogen van mij NIET in elkaar gestopt worden, ik wil de bovenkanten tegen elkaar en dan omvouwen. ( als iemand anders mijn was doet en ze in elkaar stopt weet ik niet hoe snel ik het om moet draaien )

Voor ik in bed stap veeg ik altijd mijn voeten af aan een ' kleedje/ handdoek'  die ik op de grond naast mijn bed heb liggen

Mijn wekker staat 10 min voor in de tijd, als hij dan afgaat ' s ochtends kan ik m nog 1x uitzetten ( kan m natuurlijk ook gewoon op de normale / goede tijd zetten en de wekker 10 min vroeger af laten lopen )

De klok in de auto loopt ook 10 min voor ... zelfde laken een pak

Als de wekker 's ochtends af gaat zet ik zonder te kijken de tv aan ( die ik de avond ervoor al op rlt 4 heb gezet)  om naar het journaal te luisteren. Als ik het journaal geluisterd heb, kijk ik het volgende journaal nog een keer en ga daarna uit bed

En zo zal ik er nog wel meer hebben waar ik nu niet zo snel op kom.

Dus .... beetje gek .... maar wel lekker ;-)* ben eigenlijk wel benieuwd naar jullie (rare ) gewoonten *

2 opmerkingen:

  1. Weet eigenlijk niet of ik speciale gekke gewoontes heb.
    Zal er es over nadenken.
    Ik ben zo al redelijk gestoord dus tja... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen