Wiesjes wereld.

Mama van 3 Daltons: Jerry (1991) , Dorian (1997) , Ryan (1998) en prinsesje Indy (2008) Trotse oma van kleine Callen (2016) en daarbij ook nog baasje van Roma, ons honden-monster (2012)

Management assistente, controle freak , eigenzinnig, eigen wil, eigen gedachten, onzeker, verlegen, dwars, open, meegaand, druk en meestal wel vrolijk.

Bezig zijn met: werk, muziek, lezen, schrijven, fotograferen, eerlijke / oprechte mensen, cabaret, koffie super verkeerd, zoete witte wijn, likeur 43, sushi, Indonesisch, Turks, Thais eten.

Allergisch voor: onverwachte veranderingen, liegen en bedriegen, ontrouw, brutaliteit, dronken mensen ,agressie, smakken en boeren, de 'hier ben ik' , de 'ikke ikke ikke'mentaliteit.


~*~ Wiesjes huishouden,... geen standaard maar wel gezellig en altijd wat te beleven huishouden. ~*~

dinsdag 30 september 2014

Who's perfect?


Deze spreuk kwam ik op * uiteraard * het grote media forum tegen en zette me aan het denken.

Jaren lang , zeg maar gerust heel mijn leven,  vecht ik al tegen overgewicht.
De eerste keer dat ik op dieet ging zat ik in de 1e klas van de lagere school, daarna heb ik alle diĆ«ten gehad van ' punten tellen'  tot de weight watchers, van Montiac tot EGA. Kilo's vlogen eraf en kwamen er net zo snel weer aan.
De maagband die ik kreeg zorgde ervoor dat ik als een malle afviel maar toen het bandje lek bleek te zijn kwam het er ook net zo snel weer aan.

Nu net 2jr na mijn maagverkleining ben ik 58 kg kwijt, maar voel ik me mooier ... nee ik denk dat ik me zelfs nog meer schaam voor mijn lijf als toen ik 58 kg zwaarder was.
Toen ik zo zwaar was, zat ik nog strak in mijn vel .... laten we het zo maar zeggen. Voor een herstel operatie kom je pas in aanmerking als je een jaar op gewicht bent  en gezien ik nog afval  ... ( al is het niet zo snel meer .. )

Onlangs de moedervlekken naast mijn neus weg laten halen, maar voel ik me anders? nee niet echt ...
( zeker niet omdat de grootste nu ook nog eens ontstoken was en het er helemaal niet meer uitzag )

Wat ik nog meer zou willen veranderen .. mn armen ( overtollig vel ) mn benen ( overtollig vel ) mn borsten ( kleiner , veeeeeeeeel kleiner laten maken ) mn buik ( overtollig vel ) dus ... nog genoeg te repareren
Waar ik dan wel ' trots' op ben?  .... mn handen, mn neus mn kin mn mond en mijn ogen .... uhmm mijn gezicht dus .... ja dat dan weer wel ....

Maar als alles ' gerepareerd '   zou zijn .. zou ik me dan beter voelen? .... mwah denk het niet ... in mijn ogen / gedachten zal ik altijd dezelfde blijven, als ik in de spiegel kijk zie ik nog altijd die overmatig zware vrouw, terwijl dat allang niet meer zo is.

Dus ...... ik zal er mee moeten leren leven denk ik , its okay not to be perfect! 

3 opmerkingen:

  1. Herkenbaar....hier nog iemand die lang niet perfect is maar ja, niks aan te doen. Overgewicht heb ik altijd al, dieten heb ik tig keer gedaan, maar heb een eetstoornis. Dus als er wat af is komt het er later net zo hard weer aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik herken het hoor, als ik de maagverkleining niet gehad zou hebben was ik denk ik al dood geweest. Het is echt mijn redding geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja dat kan het zeker zijn Wiesje, gelukkig maar dat dat tegenwoordig kan!

    BeantwoordenVerwijderen