Wiesjes wereld.

Mama van 3 Daltons: Jerry (1991) , Dorian (1997) , Ryan (1998) en prinsesje Indy (2008) Trotse oma van kleine Callen (2016) en daarbij ook nog baasje van Roma, ons honden-monster (2012)

Management assistente, controle freak , eigenzinnig, eigen wil, eigen gedachten, onzeker, verlegen, dwars, open, meegaand, druk en meestal wel vrolijk.

Bezig zijn met: werk, muziek, lezen, schrijven, fotograferen, eerlijke / oprechte mensen, cabaret, koffie super verkeerd, zoete witte wijn, likeur 43, sushi, Indonesisch, Turks, Thais eten.

Allergisch voor: onverwachte veranderingen, liegen en bedriegen, ontrouw, brutaliteit, dronken mensen ,agressie, smakken en boeren, de 'hier ben ik' , de 'ikke ikke ikke'mentaliteit.


~*~ Wiesjes huishouden,... geen standaard maar wel gezellig en altijd wat te beleven huishouden. ~*~

Blog 2006

***********************************************************************
Het leven is als wandelen op een rozenpand.
Keer op keer trap je op de doornen en bezeer je je.
Maar eens in de zoveel tijd kom je een roosje tegen dat zo mooi is, je pakt het roosje beet en koester het en bedenk je eigen dat dit moois alle ellende en pijn waard is geweest.


April 2006
Er zijn een aantal mannen heel belangrijk in mijn leventje. Daaronder uiteraard mijn broer.
Wij hadden vroeger net als andere broers en zussen heel wat keren ruzie, zal in elk gezin voorkomen. 
Ik herinner me een keer dat onze ouders weg waren en wij ruzie kregen. Broerlief ging buiten op de stoep zitten wachten tot pa en ma terug zouden zijn. Ik natuurlijk smeken slijmen en omkopen dat hij weer naar binnen zou komen want ik zag de bui al hangen dat ik op mijn kop zou krijgen. 
Maar ook de keer dat ik weer gepest werd en mijn broertje *toch 2jr jonger* met een stok achter de *daders* aan ging.
Of toen we van ons zakgeld * ik meen dat we een 100 gulden gespaard hadden samen* het plaatselijke muziekkorps hadden gevraagd om bij ons voor de deur te komen spelen omdat onze ouders 12.5 jr getrouwd waren. * wat ze overigens ook gedaan hebben met majorettes en al *

De keren dat we onze matrassen naar elkaars slaapkamer sleepten zodat we bij elkaar konden slapen.Of dat we doodstil op de bank zaten 's avonds want *zo dachten we* als pa en ma ons niet horen dan *vergeten* ze misschien wel dat we al naar bed moeten. 
Hij had ook altijd een truukje als onze ma boos werd. Ma waarschuwde altijd 20x maar dan moest je ook gaan rennen.. broer niet .. die ging dan keihard staan lachen * of zou het de zenuwen geweest zijn* en ma begon dan altijd mee te lachen en zo ontliep hij zijn straf dan.
Ooit heeft hij ook een keer ma opgesloten in de woonkamer en is toen zelf snel naar boven of naar buiten *dat weet ik even niet meer * gelopen 

Toen ik nog samen woonde riep broerlief altijd: zolang je bij dat ei woont los je het samen maar op, maar zodra je bij hem weg ben zal ik je ten alle tijden helpen...
Ik zie hem nog altijd veel te weinig en dat vind ik heel erg jammer maar goed ik kan wel altijd bellen.
Als hij er niet is, is mijn lieve zwager er wel.
En hoewel ze ontzettend druk zijn, als het nodig is dan komen ze wel om te helpen. *soms moet je gewoon een dag inplannen dan kan er niks aan veranderd worden *  ik ben in ieder geval heel erg blij met mijn broer en zwager.
Ze hebben een huis gekocht wat ze helemaal aan het opknappen zijn en beneden is het al vreselijk mooi geworden.
Onlangs kochten ze hun nieuwe bad .. grijnzz echt iets voor hen. 

*hoewel ik dat 2 persoonsband toch een beter idee vond hoor*

***********************************************************************
17/02/2006
Chocolade!!

Ik ben altijd gek op chocolade geweest maar nu moet zelfs ik even denken wat ik zou kiezen:
En om het dan maar aan te vullen:CHOCOLADE: ademloos stimuleert heerlijk beleven verleiden verliefd genieten emotie verlangen vorstelijk bevredigt stimuleert gevoel ultieme schoonheid onweerstaanbaar zuiver liefde genot beleven art respect traditie zondige top zwoel verslavend opwelling hemels aanbeden warmte spanning sensuele finish bevlogenheid climax hoogtepunt funest gevaarlijk enorm bewonder verrukkelijk vanzelfsprekend grenzeloos gewaagd onwijs waanzinnige opwekkend lekkernij eerlijk verademend vreugdevol eindeloos geluk einde gepassioneerd cool onverbiddelijk gelukzaligheid begeren behoefte bevlogenheid troostvol behoefte illusie bezeten gloedvol goddelijk zinderend prikkelend lust vanzelfsprekend smaakvol ontwapenend passie ademloos nostalgisch succes puur geniaal ouderwets ultiem ambacht liefde verlangen gevoel godenspijs verleden lekker pijn bevredigt adembenemend hartstocht schaamteloos traktatie duivels verrukkulluk……..

Chocolade is een groente, en zo… Chocolade wordt uit bonen van de cacaoboom gewonnen. Bonen zijn een groente. Suiker wordt uit suikerbieten gewonnen. Beide behoren tot de categorie groente. Dus is chocolade groente. Om nog een stap verder te gaan – chocolade bevat melk,dus zijn chocoladerepen goed voor de gezondheid. Rozijnen, kersen, sinaasappelschillen en aardbeien omhuld met chocolade,behoren tot de categorie fruit, dus eet er zo veel van als je wil. Chocolade is goed tegen stress:denk eraan: StresseD achterstevoren gelezen luidt: DessertS

Ik ben het er mee eens!! 


**********************************************************************
14/2/2006

Valentijnsdag!
Vanochtend extra vroeg opgestaan, me extra mooi aangekleed, opgedoft lekker luchtje op en toen de dranghekken buiten gezet.
Gecontroleerd of mijn brievenbus soepel genoeg was, de schroefjes nog maar eens extra geolied en de vloer rond de brievenbus eens een extra sopbeurtje gegeven. Alle vazen die ik kon vinden uit de schuur gehaald en nog een stel bij de *bejaarde* buurvrouw geleend.
Allemaal netjes schoongemaakt, hier en daar een hoekje vrijgemaakt zodat de vazen er kunnen staan, de voorraadkast opgeruimd * voor alle dozen chocola die ik ging krijgen * en toen maar eens aan de werkzaamheden van deze dag begonnen.

Een poosje heen en weer zitten mailen met Gio en Elke en een paar anderen, sollicitatiebrieven geschreven en de boel opgeruimd.
Ineens kreeg ik een E-card met de tekst : " voor de liefste en lekkerste zoenlippen die ik ken ….." Heel even … heeeeeeeeeeeeel even dacht ik Yesssssssssssss … maar toen bedacht ik me dat alleen G en mijn broer dat mail adres hebben dus …. Busted!! * zoals hij zelf al zei *
Gezien ik van mijn broer die tekst niet verwacht … grijnzz… maar wel lief van Gio.

Ja hoor daar kwam de postbode … rekening rekening bankafschrift rekening
Yess een rode envelop met hartjes * hijg * Envelop opengescheurd en toen ……  toen wist ik weer waarom ik zo vreselijk de pest heb aan Valentijn!!!

Je krijgt een kaart met hartjes en de tekst erin Love Ya met 2 xjes …. Je hart slaat 10x over want blijkbaar vind iemand je leuk en lief … Maar WIE in vredesnaam * grrrrrrrrr *
 Daar ben ik dus veel te nieuwsgierig voor!!
De enige keer dat ik ooit een valentijnkaart stuurde deed ik dat met mijn naam eronder want Eyy ik wil wel weten of die figuur mij ook leuk vind … toch?? * kreeg geen respons dus dat blauwtje had ik weer binnen *  
Iedereen mag het dan een commercieel gedoe vinden..ik ben ouderwets .. ik vind het leuk * mok pruil & mopper * maar blijkbaar ben ik de enige

 De bloemenman heeft ondertussen ook zijn laatste ronde gemaakt * niet bij mij in de straat * dus ik breng alle vazen maar weer terug. De dranghekken de schuur weer in en de brievenbus mag wat mij betreft vast roesten.
Maar eigenlijk mag ik niet mopperen want ik heb wel 1 heel mooi cadeau gehad deze Valentijndag .. Mijn kleine valentijntje *Ryan* kwam uit school met een hart waarop stond:Van ryan vor wies van je kint ryan.
En binnenin stond: .Daar kan geen bos bloemen, dozijn kaarten of doos chocola tegen op!!
Maarre …..  ** Joehoeee Valentijntje meld je even … **

  Ow enne … voor al mijn vriendjes die dit lezen : HET IS UIT !!  * mok *

*********************************************************************
13/02/2006
Jenny
Vandaag zou een heel bijzondere vrouw 50jr geworden zijn.Ik leerde Jenny ruim 15jr geleden kennen toen ik naast haar kwam wonen.

In het begin was ik bevriend met haar dochter die bijna net zo oud is als ik maar langzaam aan begon Jenny ook steeds belangrijker voor mij te worden.Nog steeds ken ik niemand die zo ontzettend sterk en positief ingesteld is als Jen was.

Jenny was als een 2e moeder ze stond altijd met raad en daad klaar * en niet alleen voor mij *Ze noemde mij ook haar 2e dochter * waar ik mega trots op was uiteraard *
We dronken koffie samen, liepen soms over de markt.We spraken over mijn problemen, over haar ziekte en over de kinderen, Jen sprak met me als vriendin en als moeder.

Jen was een onvervalste Amsterdamse en als Jen de buurt was kon je altijd lachen.
Na mijn maagband operatie kwam Jen met 2 stringetjes maatje M voor als ik afgevallen was dan had ik alvast sexy ondergoed zei ze.

Op het laatst van Jen haar leven had ze heel veel pijn maar ze weigerde daar aan toe te geven.
Op de trouwdag van mijn eigen moeder danste Jen heel de avond.
We twistte, deden de Meatloaf act, de kabouter Plopdans en rock and roll.
De dagen erna kon ze niet lopen van de pijn maar ze had het voor geen goud anders willen doen zei ze.
Als je vroeg: gaat het Jen Was steevast het antwoord: ach ik moet even op gang komen.

Ze ging overal op haar brommertje heen en bleef vrolijk.Ik  heb zo’n bewondering voor haar, ze had zo ontzettend veel pijn en wist dat het niet lang meer zou duren en toch … Jen ging door.

5 augustus 2005 is Jenny overleden, en kreeg ze de rust die ze zo verdiend en had ze geen pijn meer.

Lieve Jen de scherpe kantjes gaan er inderdaad vanaf maar ik mis je nog elke dag!~*~ xxxx ~*~ ~*~

Slaap zacht je hebt het verdiend
Je vocht tot aan de laatste zucht
En ga .. ga nu mijn vriendin En droom voor eeuwig opgelucht
Wij blijven hier jij gaat naar daar
En daar is niet zover van hier
We spreken af ik weet niet waar
Maar daar ontmoeten wij elkaar!


************************************************************************
09/02/2011
Saartje
Bij ons gezinnetje hoort ook onze breed-rug-teckel Saar
Ik heb 13jr voor de dierenambulance hier gewerkt *vrijwilligerswerk* en tijdens een van die diensten werd Sari binnen gebracht.
Het was rond de vakantie tijd en Sari * zoals ze door Jerry gedoopt werd * liep op de snelweg en lag bijna onder een vrachtwagen.
De chauffeur van de vrachtwagen is gestopt en heeft haar meegenomen en bij ons op de ambulance afgegeven.
Normaal heb ik alleen oude hondjes * vanaf een jaar of 8-10 *, ik schatte Sari rond die tijd een jaar of 4-5.
Omdat ze hele opgezette melkklieren had * of ze had een nestje gehad of ze was schijnzwanger *  besloten we haar even bij ons te houden waarop Jerry riep: mag ze dan blijven want onze honden gaan altijd zo snel dood. * ja dat krijg je als je normaal alleen maar oudjes neemt *
 Lang verhaal kort .. we hebben Sari gehouden.

Deze dame hoort ondertussen al 8jr bij ons gezin en geloof me .. ze is 1 van ons. Ze is een teckel maar er zit totaal geen teckel karakter in.
Madam blaft niet … als ze vind dat ze te lang buiten is en een koude kont krijgt hoor je iets in de trant van : Ieff  *Oke oke dat is iets wat hier in het gezin verder niet voorkomt want voor de rest laat het hele gezin zich echt wel horen *
Madam komt alleen van de bank als er te eten valt * gedrag van Ryan overgenomen? .. *
Madam wil ‘s avonds eerst eten, dan even naar buiten en dan weer eten. Doe je dat niet dan kan je er gegarandeerd ‘s nachts uit omdat ze staat te piepen en aan de deur staat te krabben.*ik probeer ‘s avonds ook zo snel mogelijk in slaap te vallen omdat ik anders honger krijg *
Madam vindt het heerlijk om geaaid te worden door een man, als die eenmaal begint mag er niet meer gestopt worden .*Nu hou ik even wijselijk mijn mond * 
Madam mag niet naar boven maar als ze de kans krijgt duikt ze bij Jerry onder het dekbed en ligt ze zover weggedoken dat je haar niet meer ziet.*Jerry ligt zelf ook altijd zo diep onder de dekens dat ik 3x kijk of hij echt wel in bed ligt *
Madam is oost Indisch doof!!* ook een kinderkwaal *
Madam wil niet onder de douche maar als ze eenmaal in het bad staat vindt ze het heerlijk*Jerry moet ik ook onder de douche schoppen en als hij er eenmaal onder staat er weer onderuit halen *
Madam piept ‘m zodra ze de kans krijgt als de poort van de tuin open staat* Ryan neemt ook altijd de kuierlatten *
En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Toen Saartje een week bij ons was heeft ze in de kranten gestaan maar er is nooit iemand voor haar gekomen.
Toen Dorian een week oud was waren we Saar kwijt .. zoeken zoeken zoeken, nergens te vinden tot we in de box keken. Ze lag tegen Dorian aan te slapen in de box ze was tussen de spijlen door gekropen * ja dat kon toen nog *
Saar kan je overal mee naar toenemen.
Vaak als je ergens komt en je legt haar neer dan gaat ze liggen waar ze neer gezet word en slaapt tot het weer tijd is om te gaan.
Bij mijn moeder heeft ze een favoriete plek…namelijk de stoel van mijn stiefvader.  Als hij opstaat, weet ze niet hoe snel ze in die stoel moet komen.
Op een keer stonden ze samen in de keuken, Piet *mijn stiefvader* maakte aanstalten om terug naar de woonkamer te lopen. Saar wist niet hoe snel ze naar de stoel moest rennen, sprong erin en zat met een kop van: EERSIE!!

Saartje word ook onze breedrug teckel genoemd vanwege haar omvang, ze is gek op bijv. boterhammen met pindakaas. De kinderen gingen ineens wel erg veel eten viel me op, maar toen ik eens op ging letten bleek het dus zo te zijn dat ze alles deelden met Saar * die had daar uiteraard niets op tegen *
Ook als de kinderen brood eten en ze laten het brood even iets te dicht op de rand van de tafel liggen…Mutsje kan dan nog zo klein zijn .. maar op zo’n moment kan ze verbaas in wekkend hoog springen, geloof me!

Als je Saartje ineens erg actief door de kamer ziet lopen en springen terwijl het nog geen tijd om te eten is … Ga er dan maar vanuit dat er ergens een snee brood of iets anders eetbaars ligt.
Vorige week had Dorian zijn cornflakes niet op, ik pakte het bakje van de tafel en liep er mee naar de keuken. Saar brak zowat haar *kleine* pootjes om zo snel mogelijk in de keuken te komen want misschien kreeg zij dat bakje wel *
En dan verongelijkt kijken als ze het niet krijgt *

Saar heeft altijd haar eigen dekentje op de bank gehad tot een poosje geleden. Een vriendin en haar vriend kwamen op visite en Saar kroop weer rillend tegen haar aan.*Achh heb je het zo koud * merkte de vriendin op * weet je wat, ik maak een slaapzak voor je** saar keek triomfantelijk *
Een week later had Saar haar eigen slaapzak van fleece met koeienprint! en nu is madam helemaal niet meer van de bank af te slaan

 Saar heeft 1 handicapje .. Saar is verliefd .. nee niet op een mooie goed gevormde reu .. nee op Jerry!
Als Jerry een weekendje weg is *of langer* is mevrouw niet te genieten.
Overal waar Jerry gaat, gaat Saar.Ligt Jerry op de bank, ligt Saar op de bank *nou ja eigenlijk meer Bovenop Jerry *, staat Jerry op , staat Saar op.
Geef ik Saar een stukje brood waar niks op zit draait mevrouw haar kop om, geeft Jerry hetzelfde stukje dan eet ze het op, krijgt ze van mij een  honden brokje staat ze er mee te spelen, nee ze wil het liever van Jerry want die breekt het in stukjes voor haar.
Het is af en toe net een siamese tweeling.* aankomend weekend gaat Jerry een weekend weg …. zucht … dat kan nog leuk worden   *

Onze muts is nu dus een jaar of 12-13 en ze begint nu wel oud te worden.Ze krijgt ook die typische teckel kwalen, overal bulten/gezwellen, wratjes,grijs koppie, staar, maar ik hoop dat ze nog lang bij ons is want zo 1 als onze Saar krijgen we nooit meer
**********************************************************************
06/02/2006
Child Care en Re-Play

Afgelopen zaterdag * 04-02 * werd mijn leuke lieve maffe gezellige en lekkere zwager een jaartje ouder.. Mijn broer liep al maanden te verzinnen wat hij nu eens kon doen om deze dag onvergetelijk te maken. * het plan om bovenin de Euromast te gaan eten heeft hij godzijdank laten gaan, ben bang dat ik anders vanaf de begane grond wel een keer met een stukje brood naar boven had gezwaaid *

Uiteindelijk heeft broerlief ervoor gekozen om als verrassing de verjaardag te vieren tijdens een benefiet concert georganiseerd voor Child Care.
De stichting Child Care steunt projecten die kansarme kinderen een nieuwe kans moeten geven op een goede toekomst.
Met het geld van deze avond konden er zowieso 7 nieuwe keukenblokken bij de kinderen gebracht worden.
In een brief van broer werd gevraagd om geen cadeautje mee te nemen, onze aanwezigheid was het cadeau voor mijn zwager. En de toegang van het Concert *  79.- *  Kwam ten goede van *uiteraard* Child Care.

Natuurlijk ging ik *samen met Gio * naar zwager zijn verjaardag en was helemaal zenuwachtig want Re-Play zou optreden tijdens dat concert!!

 Op Internet de route opgezocht naar plaats van bestemming *dachten we* en vol goede moed in de Smart van mijn broeder op weg!Het ging goed, vrolijk meezingend op de cd van Re-Play  * ja euh .. beetje in de stemming komen en de stemmen vast warm laten draaien natuurlijk* reden we richting Egmond aan Zee. Ken je die reclame van Si-Si? Chalalala diedeliediedie  .. zo ongeveer moet het eruit gezien hebben

 Alles ging goed … tot… het laatste stuk.De routeplanner gaf aan: na 1.2 km rechtsaf ..  huhuh … wij * zo trouw als wij luisteren* rechtsaf .. zaten we op een weg met daarop een groot bord: Eigen weg van Defensie.
Gezien we het idee hadden dat hotel Zuiderduin niet echt bij Defensie hoort maar weer omgedraaid en een volgende poging gedaan.
Enfin .. een lang verhaal kort … ruim een kwartier te laat, helemaal zenuwachtig , mijn haar in de krul, mijn ogen op standje onweerstaanbaar en lippen in de verf  kwamen we bij Hotel Zuiderduin aan.

Binnen gekomen snel naar beneden want iedereen zat vast al aan tafel .. ja dus. Zwagertje dikke kus gegeven en de rest in de lucht gefeliciteerd * huhuh anders kon ik 26 man af om te feliciteren*
Eerst een glas *lekker* champagne gekregen * ik vind echt niet alle champagne lekker, deze dus wel * en toen de 1e ronde van het buffet bekeken. *ja ja ja ik heb alleen maar magere dingen gepakt .. .euh .. nou ja .. het meeste dan  *

Ondertussen kwam Andrea Visser bij ons aan tafel zitten. Zij is de directeur van Child Care en een vriendin van mijn broer en zwager. Ik had een cd van Re-Play mee genomen en mijn broer vertelde Andrea dat ik toch wel erg fan van deze groep ben.
Andrea bedacht zich niets en sleepte ons * Gio en mij * mee achter de schermen naar .. REPLAY!!! * kreunnnn *   Ik heb altijd een behoorlijk grote mond maar nu kwam er alleen maar uit : euh .. nee joh hoeft niet joh euh .. * Sjucht ! *
Ondertussen dacht ik : waar is mijn lippenstift, heb ik geen zwarte make-up randen rond mijn ogen, shitt ik heb knoflook op    mijn jasje .. mijn jasje ik moet mijn jasje aan aaaaaaaarch !!

Andrea sleepte ons echter vastberaden mee en toen .. ineens. .. zomaar … plotseling…stonden we daar oog in oog met Sam en Mario !!! Andrea zag de jongens niet en kijkt in het rond * Rene Froger, Joop Braakhekke, Ronald Douglas, Sandra Remer en nog meer bekendheidjes zaten daar *
Stel je dan het volgende op dat moment voor:
Andrea zegt : waar zijn de jongens van Re-Play …..
 Ik sta Sam recht in zijn gezicht te kijken en kan alleen maar een piepend geluid laten horen van :  euh .. daar .. daar ..
e lopen op ze af en ik word voorgesteld als hun grootste fan *glunder * met haar man Gio hahahaha * dat hebben we later even rechtgezet .. tssk voor hetzelfde geldt scoor ik een date met Sam   *

Ik krijg handtekeningen en mag met de heren op de foto … HELEMAAL GAAFFFFFFF !!
Zoveel als ik normaal praat, zo weinig zeg ik nu.
Ik kan alleen maar kijken en knikken of antwoord geven als er iets gevraagd wordt.
De jongens zeggen dat we in de pauze nog een keer moeten komen want dan zijn ze in pak
*YESSSSSSSSS*

Met de handtekeningen en de zin: voor Marie-Louise veel liefs van Re-Play  krijg ik mijn cd terug en ik huppel zo’n beetje terug naar de tafel. Deze cd bewaak ik met mijn leven!! Mijn zwager werkt bij de politie en gezien er een aantal collega’s van hem aanwezig waren, was mijn cd wel veilig die avond, maar ik hield ‘m toch veilig in mijn tas met mijn hand er bovenop

Als we gegeten hebben gaan we naar de zaal voor het concert.Laura Fygi zong de avond eigenlijk aan elkaar en werd bijgestaan door verschillende bekende artiesten.Het was een superconcert, bekende en onbekende *voor mij* nummers werden gezongen Toen Rene Froger een swingend nummer met Laura Fygi zong gingen wij met de hele ploeg staan en swingen. * de rest van de zaal bleef netjes zitten *

 En toen … PAUZE!! Yes yes yes .. snel naar het toilet, mijn make-up nakijken * ben en blijf een vrouw natuurlijk*  en achter de schermen.
Een mevrouw vraagt ons waar we heen willen. Bijna venijnig wilde ik zeggen: wij mogen nog even naar Re-Play * het zal me toch niet gebeuren dat we tegen gehouden worden * Maar we mochten doorlopen.
Achter de schermen zaten Sam en Mario en toen we aan komen lopen begon Sam spontaan met ons te praten.
Gio praatte 100 uit en ik wist wederom niet wat ik moest zeggen. Pas toen Sam me vragen begon te stellen kon ik normaal antwoorden. Na een minuut of 10 kwamen Henk en Alwin er ook weer aan en gingen we weer met de jongens op de foto. Zij hadden allemaal een wit pak aan nu en ik was in het zwart  het zijn super foto’s geworden!
We bleven nog even wat praten * ja nu had ik wel lef *  en toen lieten we de jongens weer met rust zodat ze van de pauze konden genieten.
Terug bij de groep lieten we triomfantelijk de foto’s zien en mijn avond kon niet meer stuk!   Na de pauze kwamen alle artiesten nog een keer op het podium en als afsluiter zongen ze met z’n allen een laatste lied.
Susan Blokhuis kwam het podium op en onderbrak de boel even. Zij vertelde dat dit benefiet concert uiteraard een heel goed doel is en dat ze blij waren dat iedereen was gekomen maar dat er iemand in de zaal zat die had besloten zijn verjaardag daar te vieren en al zijn gasten had mee genomen

Het hele podium begon  happy birthday te zingen en mijn zwager werd *luid protesterend* naar het podium geduwd. Het concert was daarna afgelopen maar het feest ging gewoon door in een andere zaal waar een after party was georganiseerd.Gio en ik zijn hier maar heel even gebleven omdat we nog 1.5 uur moesten rijden * als we goed zouden rijden * Onze lieve oppassen Birgit en Gert moesten ook nog en uur rijden als wij thuis waren dus rond 23.45 namen wij de kuierlatten.

Ik had een subliem idee, we konden daar beneden ook een deur uit dan zouden we in de garage uitkomen en dan waren we zo bij de auto. Tuurlijk bij normale mensen wel !! Wij liepen buiten gingen rechtsaf *hadden dus linksaf gemoeten* en liepen in het holst van de nacht dwars door Egmond aan Zee. Nou kan je vertellen dat er heel wat leuke kroegjes zitten daar!
Juist op het moment dat ik op het punt stond om mijn laarzen * ow zo mooi maar ow zo niet degelijk om op te lopen * uit te trekken zagen we de *Smartie* staan * zoals de Daltons deze auto noemen.* De terug reis verliep * al zingend met …. Jaaaaaaaaaaaa Re-Play *  vlekkeloos.

Een super geslaagde avond en ook nog eens voor een goed doel!*********************************************************************** 
02/02/2006
Een doordeweekse nacht
Vannacht hoorde ik Ryan weer richting mijn kamer komen. Hij wordt bijna elke nacht wel wakker en kruipt dan bij mij in bed waar hij *meestal* weer verder slaapt.
Maar vannacht had hij andere plannen. *let wel het was 03.30 *   Hij kroop bij me in bed en in plaats dat hij tegen me aankroop hoor ik fluisterend: Mam?? Maaam?? Mamaaaa…Ik doe net of ik slaap maar daar weet Ryan wel wat op.
Hij knijpt in mijn neus .. ik grommm een keer * Ryan giechelen* en trek mijn gezicht weg.

Even is hij stil, dan krijg ik een kus op mijn neus … mammie?? , het duurt hem blijkbaar te lang want hij pakt mijn wimpers en trekt 1 oog open.*
Hey mam . * klinkt het verheugd .. je bent wakker *Mam ik ken een leuk liedje, zullen we samen zingen? *
Ik: Ryan ga slapen het is midden in de nacht Ik besluit om net te doen of ik slaap.Ryan begint te zingen * in Artis is een beer ontsnapt * …
Ik *slaap* Ryan : mamm!! Ik *slaap* Ryan hangt ondertussen half over me heen, *mam dan moet jij zingen: een beer ontsnapt?? *

 Ik *slaap* Ryan ligt nu boven op me en zingt vrolijk verder het maakt blijkbaar niet uit of ik meezing of niet.
Hij heeft wat anders verzonnen.*Mam .. ik schrijf een woord in de lucht en dan moet jij raden wat ik schrijf
Ik lig ondertussen met mijn rug naar hem toe en denk razendsnel na wat zijn interesse heeft de laatste dagen.*Spongebob * is mijn antwoord.*
Hey * roept Ryan * dat is goed, hoe weet je dat want je hebt niet gekeken *
 Het is even stil en dan mompelt hij : *oja moeders weten alles *Ryan : *

Mam, zullen we de Spongebob game doen? Wacht ik ga ‘m wel halen *
 Ik: * Nee Ryan het is midden in de nacht we gaan slapen
* Ryan: * Ow maar ik heb geen slaap hoor *
Ik: * Ik wel Ryan dus nu je mond houden en slapen* Ryan gromt nog het een en ander en begint dan rustig te vertellen over een nieuw jongetje in de klas die wel zoooooooooooooooo klein is * uit Ryan zijn gebaren op te maken is het ventje niet groter als een baby *
 Dan verteld hij nog over de Bidoman en Blademan gevechten * vraag me niet wat het is * en wil uiteindelijk weer gaan zingen maar nu over een Giraf met een lange nek

.Ondertussen lig ik toch wel te stikken van de lach.*Mam ik heb dorst * is het volgende
Ik: *dan ga je water drinken Ryan.*Hij stapt uit bed en ik hoor hem rommelen in de douche, hij komt terug en geeft me met een ijskoude mond een kus .. brrr

 Nu kruipt hij wel helemaal tegen me aan : Gezellig he mam…*hmhm * brom ik …
Dan krijg ik een plannetje.*Kom lieverdje, kroelen * zeg ik.
Ryan vind het heerlijk om met zijn rug tegen mijn buik te liggen met mijn arm strak om hem heen, dat noemt hij kroelen.
Als hij zo ligt voel ik hem langzaam aan rustiger ademen, hij verteld nog het een en ander over school en ja hoor eindelijk slaapt meneer.

Een blik op de klok verteld me dat het 05.30 is .. en ik??
 Ik ben KLAARWAKKER!!

Ps. Uiteindelijk ben ik toch nog in slaap gevallen en werd ik om 08.40 wakker… Verslapen!!

*********************************************************************** 
*********************************************************************** 

30/01/2006
Het leed wat afvallen heet

Een paar logs geleden schreef ik al over mijn lijn-prestaties. Ik zal proberen uit te leggen hoe het zit

.Mijn hele leven ben ik al dik geweest, ik weet niet beter of ik was aan het lijnen. In 1991 ben ik begonnen met de aanvraag voor een maagbandje, gewoon omdat ik het zelf niet ging redden.
Ik woog toen zo rond de 100kg. Dan ga je de malle-medische-molen in.
Je hart, longen alles wordt nagekeken.Ik moest bij een psychiater komen en had met die man 4 gesprekken. *kijken of je het geestelijk wel aankan en of je je knopje in je koppie wel om zet *
Toen op de wachtlijst voor de internist, de aanvraag voor het ziekenfonds er achteraan en dan afwachten. In op een donderdag in juli 2000 moest ik in het ziekenhuis komen voor gesprek en kreeg te horen dat ik op de wachtlijst werd gezet voor de operatie, ik woog 120 kg.

In juni 2002 werd ik opgenomen.Eindelijk kreeg ik de band, ondertussen woog ik 159,9 kg.

** voor de operatie **
Elles en mijn vader gingen met me mee naar het ziekenhuis. Stel je het volgende voor: je komt dus in het ziekenhuis omdat je Veel te zwaar bent.
Je komt op de zaal en op je bed liggen een operatie jasje en broek klaar die je dan aan moet doen.
El en ik kregen spontaan de lachkriebels want het jasje en de broek waren maximaal maat L !!
Op de vraag of er ook grotere waren werden we heel schaapachtig aan gekeken .. euh nee ?? Uiteindelijk heb ik het jasje dan maar aangetrokken, en los gelaten op de rug en de broek gelaten voor wat het was.
Dan krijg je alvast een zetpil tegen de pijn met de vraag of je die zelf in wilt brengen.
Op dat moment schaamde ik me kapot, ik was zo dik dat ik dat niet eens zelf kon. De verpleegster loste dat gelukkig op en toen was het wachten geblazen. Ik werd opgehaald en Elles liep mee naar de lift, ik vond het doodeng maar ze mocht niet verder mee.

Beneden werd ik een wachtruimte in gereden en de internist kwam naar me toe.
Hij ging me het een en ander uitleggen. Ineens kreeg ik een visioen .. ik was 2jr daarvoor ook bij hem geweest maar inmiddels dus wel bijna 30kg zwaarder.
Hij moest me natuurlijk wel genoeg narcose middel geven. Ik zei tegen hem: ik ben ondertussen nog zwaarder geworden he   Waarop zijn antwoord was: dus rede temeer om die band te zetten.

Ik werd opgehaald door 2 broeders en een operatie zaal opgereden en de dokter daar vroeg : bent u Mevrouw X?? *foute naam dus* Ik: euh .. nee niet echt .. oeps verkeerde operatie kamer!
Ze reden me weer naar buiten en ik ging de volgende zaal in.
Hier werd me gevraagd of ik mevrouw Y was en ja dat was ik.
Of ik voor een maagband operatie kwam, ik zei: nou een borstvergroting is niet nodig dus ja laten we die maagband maar doen dan  

Toen moest ik overstappen op een ander bed. * ja ze gingen zich natuurlijk niet vertillen aan zo’n lichtgewicht als ik *
Ik kreeg een naald in mijn arm en ze wensten me succes waarop ik zei: nou Jullie succes zou ik zo zeggen.

Het bandje is een soort kunststof ring ze pakken een klein stukje maag net onder de slokdarm en daar plaatsen ze ring.
Je maag word dus eigenlijk in 2en gedeeld, een klein maagje net boven de ring en onder de ring de rest van je maag. In die ring zit een soort * fietsband * en op het borstbeen zit een *kastje* .Vanaf dat kastje loopt een slangetje naar de band.

Ze prikken een naald door je huid in dat kastje en kunnen zo door er vloeistof in te spuiten die band *opspuiten*
 Wat betekend dat de *fietsband* IN de ring opgeblazen word waardoor de diameter van je slokdarm kleiner word. Het voedsel wat je eet valt dus op die ring en als het klein genoeg is kan het door de ring heen. Je kan dus steeds maar kleine beetjes eten want als je teveel eet zit het dus in je slokdarm en ik kan je vertellen dat is GEEN fijn gevoel. Het doet pijn en je weet niet hoe snel je het kwijt moet raken en dus ga je als je verkeerd / te snel of te grote happen eet *in veel gevallen * spugen.

Ik werd wakker met een pijn in mijn ribben niet normaal en ik hoestte me helemaal een slag in de rondte.
Elles zat naast mijn bed en wat was ik blij haar te zien.

De zuster kwam en ik kreeg gelijk een pijnstiller en een slokje appelsap.*Achteraf was dat een proefje om te zien of ik het binnen kon houden*
Elke keer als ik wakker werd had Elles een klein cadeautje voor me *de lieverd*

Ik heb bijna heel de dag geslapen die dag *en gesnurkt volgens El* en aan het einde van de dag mocht ik weer naar huis.
Elles is bij me gebleven die week en dat was maar goed ook
Van mijn maag had ik absoluut geen last maar mijn ribben .. die deden zeer.
Ik kon niet eens normaal uit bed komen of van de bank opstaan.

Na een week was ik al 7kg kwijt!!
Wat was ik blij. Na 2jr was ik 55kg kwijt.Ik heb me in tijden niet zo goed gevoeld.
Mijn zelfvertrouwen groeide en ik ging me voor het eerst sinds tijden weer mooi voelen in de jaren erna.Nu is zo’n bandje echt niet zalig makend.

Het 3e jaar na de operatie heb ik een jaar stil gestaan en afgelopen jaar ben ik zelfs al weer ruim 15kg aangekomen.
Dit is totaal en helemaal mijn eigen schuld dat besef ik echt wel. Ik kan in principe kleine beetjes eten maar vloeibare etenswaar, chocola, slagroom of portie’s in heeeeeeeeeeele kleine hapjes gaat uitstekend.

Mijn bandje kan steeds een beetje opgespoten worden *tot een bepaald maximum* maar ik wil nu laten zien dat ik het ook zo kan, dat mijn knop ECHT om is.
Tuurlijk, de band is mijn stok achter de deur geweest maar nu moet ik het ook zelf doen.
De band zit er nog wel trouwens en die blijft mooi zitten ik wil nooit meer terug naar die 150kg. Maar ik ga pas terug naar het ziekenhuis om weer strakker te zetten als ik die 10kg weer kwijt ben. * en misschien dat ik ‘m dan nog niet strakker laat zetten *Ik ben dus weer begonnen met lijnen.

De eerste 3kilo is er al weer vanaf en nu ga ik door want aankomende zomer wil ik mijn witte strakke broek weer aan en al die nieuwe kleren die ik gekocht heb.
Ik ging van maat 58-60 naar 48-50 en dat wil ik graag zo houden *of minder uiteraard*
Ik ben er nog niet hoor want met die 10kg extra moet ik dus nog minimaal 30kg voor ik op het gewicht ben dat ik op de wachtlijst kom voor de herstel operatie’s.

Mijn buik en borsten * trouwens ook van cup GG naar DD gegaan* hangen als slappe was naar beneden nu.
Als mijn buik gecorrigeerd is zal ik waarschijnlijk nog 1 of 2 broekmaten kleiner kunnen kopen. En wat dacht je van mijn borsten??
Nu moet ik nog steeds wijde tenten dragen omdat mijn borsten er anders niet in passen terwijl ik heel graag eens een strak truitje zou dragen.
Dus … ik ben weer ijverig begonnen met 2liter water per dag en de sportschool.
Uiteraard ook mijn eetpatroon weer in de gaten houden en nu MOET het lukken.
Ik houd jullie op de hoogte.

**Met 2 benen in 1 broekspijp van een broek die strak zat op de dag van de operatie.**

*********************************************************************** 
30/01/2006
Cabaret verslaving

Ik ben stapelgek op Cabaret.Hoe gek? Mwah echt wel stapelgek!
Voor cabaret mag je me ‘s nachts wakker maken
Ik kijk geen tv, de tv mag van mij het huis uit .. maar alleen voor de cabaret zou ik ‘m laten staan Trouwen?? never nooit van mijn hele leven niet … maar als Bert Visscher of Najib Amhali me ten huwelijk zou vragen … dan zou ik er toch even over nadenken
 Dus .. ja .. kan wel zeggen dat ik gek op cabaret ben.

Het begon eigelijk allemaal met Bert Visscher. Die man is mega druk maar wat issie briljant.
Ik pies mijn broek vol als ik naar zijn shows kijk.
De gezichten die hij trekt, de opmerkingen….. van die man word ik spontaan vrolijk.

Ik heb al zijn dvd’s * allemaal de orginele ja ja dus niet gedownload * sinds afgelopen weekend zelfs de dvd van zijn laatste show.
Al zijn shows ken ik uit mijn hoofd en de kinderen * vooral Dorian * zijn ook helemaal weg van hem
Sommige stukjes kijken ze 20x en als we dan op de fiets naar school rijden spelen ze hem helemaal na.

Een andere favoriet is Najib Amhali.

Een Marokkaanse jongen, rustiger maar al even briljant als Bert.Voor mijn verjaardag kreeg ik van Gio de dvd: Most Wanted … een Aanrader!! echt waar
.Ik heb hem de afgelopen 2 weken zeker al 8x gekeken en ik blijf lachen.* ben nu druk bezig om kaartjes voor zijn show te scoren *

Vorige week was er een avond dat er allemaal cabaret op tv was * ik helemaal gelukkig * en toen ik op bed lag en na afloop nog even lag te zappen stuitte ik per toeval op een show van Eric van Sauers … * hey die kende ik nog niet *

De kinderen moeten haast wel wakker geworden zijn van mijn gelach laat op die avond.
Toen ik afgelopen week eens de site van onze plaatselijke theater bekeek zag ik dat hij hier 22 maart optreed en ik ben gelijk de volgende dag kaartjes gaan halen.
Gek genoeg heb ik heel weinig met de vrouwelijke cabaretiers
.Onlangs zijn we naar Birgitte Kaandorp geweest, ik vond de show ontzettend leuk maar het is niet zo dat ik gelijk een dvd van haar show zou gaan halen * wat ik dus wel bij de mannen heb *
Tineke Schouten vind ik ook wel aardig maar ik zou bijvoorbeeld nooit naar een show van haar toe gaan.
Via de link *zwartekat.nl* zoek ik altijd naar de optredens en zo struinen wij dus de cabaret voorstellingen af.
Met Gio ben ik vorig jaar naar een aantal cabaret voorstellingen geweest.
We zagen:Bert Visscher 2x *uiteraard* Javier Guzman * ook helemaal geweldig trouwens * Birgitte Kaandorp  Arie & Silvester * super!! *
Dit jaar is het lijstje nog niet zo uitgebreid .. dus als je een tip hebt...

05-02-06 Update:Idd zoals Giorgio al opmerkte ik ben nog 1 grote man vergeten die wij ook gezien hebben;Jurgen Rayman!! Ook helemaal te gek! Om zijn uitspraken en typetjes lig ik helemaal plat.Vooral als hij Tante Es is kom ik niet meer bij … Een echte aanrader !!

***********************************************************************
28/01/2006
Afgelopen vrijdagavond kwam Gio al naar hier.We hebben weer eens ouderwets op de bank gehangen met een dvd van Najib Amhali aan en een fles wijn tussen in.
Heerlijk rustig en weer als vanouds .En toen….Yess afgelopen zaterdag was het zover….mijn dagje Amsterdam met Gio.
Als een klein kind zo zenuwachtig was ik om 8.00 al klaarwakker, snel douchen, Gio uit bed schoppen en Dorian aankleden.
Met de trein naar Utrecht waar oma al klaar stond om Dorian op te halen, en toen eindelijk, eindelijk, eindelijk in de trein naar Amsterdam. Aangekomen in Amsterdam eerst onze Amsterdamse accentjes geoefend en daarna .. op naar de stad.
Ik had een jas aangetrokken met een lage hals, wel een sjaal om maar daaronder een shirt met een *laten we zeggen* diep uitgesneden halsje … Niet slim .. wel mooi .. maar ook erg koud!! *
 Maar Eyy we gingen naar Amsterdam ja!! .. De garantie voor het: 
* looponverwachteenmooiemantegenhetlijf moment *   '

 Dit keer namen we eens een andere route en Dat was een heel goed plan .Nog geen 10 stappen in die straat zien we en M&S .. hebben we hier in het dorp ook hoor maar ja je weet nooit ….
Als we binnen lopen valt mijn oog gelijk op de leren jasjes. *die hingen er in ons dorp dus niet * Mijn vorige jasje heb ik in gewoond, uiteindelijk moest ik ‘m wel weggooien omdat het er niet meer uitzag dus ik wist niet hoe snel ik bij deze jasjes moest komen
.Gekeken gepast geshowd gekeurd* ja mijn kont lijkt er een stuk minder dik onder*…dus : Goedgekeurd
 * en .. gekocht!! Yess voor 34 euro een nieuw leren jasje .. mijn dag kon al niet meer stuk!!
Op naar ons favo restaurantje voor koffie met appelgebak * ja volgens Elke is een Fruitdieet aan te raden dus dan doen we dat maar
  * daar konden we dan gelijk een plan de campagne maken.We *moesten* namelijk nogal wat dingen zoeken en halen.
Na de koffie op de tram gestapt richting de Albert Cuyp.
Volgens G konden we in de tram een kaartje kopen. *huhuh* Ons zelf eenmaal In de overvolle tram gepropt zagen we dus nergens een kaartjes machine.
Dus .. Gio heeft een OV die reed wit Ik had niks .. dus reed ik zwart … We kwamen tot de conclusie dat we dus samen aan het grijs rijden waren
 Ja ja ja ik weet het , kei fout …. maar wel spannend ..
 Ik stond al helemaal op scherp.. zo van: als de conducteur instapt, springen we er bij de volgende halte uit.
Tot Gio me vertelde dat ze dan bij alle deuren tegelijk instappen ..
   *Vond het ineens een stuk minder spannend *

Man wat een Kamikaze duiven heb je daar in Amsterdam pfftIk heb verschillende keren die dag met een kloppend hart naar een duif geroepen, ksst schiet op maak dat je weg komt .. Die gekke dingen vliegen vlak voor auto’s langs, blijven gewoon achterlijk lang op de trambaan zitten want ja duhh daar ligt nog een korreltje brood en die maffe beesten vliegen steeds net op het laatste moment weg
*mij met een hartverzakking achter latend. * Uiteraard zag ik ook genoeg *zielige* hondjes maar ja *gelukkig* bij de meeste bleek een baasje te horen. *hoewel er 1 was die toch bijna in mijn binnenzak verdween als ik de kans had gehad *

We konden zo mee spelen in de reclame van Jagemeister … want IJs en IJs koud was ie pfft Elke 10 kramen moesten we echt een cafe induiken om op te warmen
 Ik ben zelfs nog een paar handschoenen gaan kopen.
Het leukste van zo’n markt vind ik als je even wat *warenvergelijking * doet .. en nee dan heb ik het niet over de marktkoopmannen *hoewel…
 * maar over in dit geval de handschoenen…
Bij de ene kraam waren ze 3.50 bij de volgende 2 euro en waar ik ze kocht 1 euro
*en nog lekker fout ook … met zo’n zebraprint *  Gio pakte opvallend vaak mijn hand vast *nee nee hij hoefde geen handschoenen* … eerst dacht ik nog: wat lieffffff … huhuh later verdacht ik hem er van dat hij gewoon zo zijn handen kon warmen aan mijn warme handschoenen

 Gio moest een nieuwe tas want zijn oude tas had het begeven. Geloof me dat is echt geen wonder, een vrouwen tas is er niks bij, wat die jongen er allemaal instopt en uithaalt.
Dus een goeie *grote* tas gevonden en gekocht * kon daar mooi de gekochte annanas in *
Daarna terug met de tram richting stad en heerlijk gegeten bij een Tibetaans restaurant.
Als laatste nog ons favoriete cafe * Pacifico* ingedoken en weer opgewarmd met koffie Caramba * en dan is het ook echt Caramba * en de specialiteit van het huis *vind ik* de zelfgemaakte pina colada …
 We waren het er ook zeer zeker overeens dat we *Tammer* zijn geworden, vroeger kwamen we met tassen vol uit Amsterdam terug
.Nu had ik 1 tas *met mijn oude jas want mijn leren jasje had ik uiteraard gelijk aan gehouden *En Gio zijn tas met daarin de annanas, een versterker voor de tv van Jerry, een computerspelletje voor Ryan en de make-up, haar- en gezichtsmaskers die ik toch echt niet kon laten liggen.
 In de trein terug kreeg ik het toch wel even wat moeilijk
.Het liefst had ik de kinderen alle drie naar huis gehaald zodat ze lekker in hun eigen bedje konden slapen. Hoe lekker en gezellig het ook vind zo’n dag, hoe lang het dan ook weer geleden is dat ik eens dag weg ging…. ik voel me toch altijd weer schuldig dat zij dan ergens anders *moeten* slapen omdat mama *zonodig* een dagje weg wil.

 Maar goed, de kinderen hebben het alle drie naar hun zin gehad en kwamen met wilde verhalen thuis *vroegen wanneer ik weer wegging    * dus ik heb me weer druk gemaakt om niks.
Het was een heerlijk gezellig relaxed weekend voor mijn hele gezinnetje blijkbaar.

** nog even een dikke kus voor maatje Gio, thx sweety het was bere-gezellig xxxx **


***********************************************************************

27/01/2006
Het logeerhuis
Mijn jongste mannetje heeft een aan autisme verwante stoornis, adhd en een hechtings en contact stoornis.Dit uit zich in zeer druk en onbezonnen gedrag. Je moet het je voorstellen dat Ryan gebeurtenissen niet in 1 plaatje kan zetten.
Dus bijv. als er een ongeluk gebeurd is zien wij: een ziekenwagen, mensen die staan te kijken, politie, 2 auto’s op elkaar … dit is voor ons een ongeluk Ryan ziet: Hey een ziekenwagen, owww kijk daar staan mensen te praten, ow kijk daar een politie-auto , hey dat is gek 2 auto’s die gebotst zijn.
Hij krijgt dus duizende impulsen per dag in zijn koppie binnen.
Omdat voor Ryan de boel rustig is als het gebeurt zoals Hij dat wil, probeert hij ook altijd de baas te zijn.
Dit is iets wat andere kinderen niet pikken natuurlijk met alle gevolgen van dien. Sinds Ryan op aangepast onderwijs zit gaat het heel goed met hem en heeft hij zelfs vriendjes waar hij af en toe mag spelen of zij hier.
Waar ik zo vreselijk ontzettend mega boos en verdrietig om kan worden is als mensen mij gaan vertellen hoe ik met hem om moet gaan.
Of dat het allemaal onzin is.Ik ben zijn moeder, Ik heb vanaf het moment dat ik hem in mijn armen kreeg gezegd dat er iets met het mannetje was.
Mensen die hem niet kennen roepen al snel: oww die moet gewoon een flink pak op zijn….. hebben, of: dat is allemaal onzin iedereen roept tegenwoordig al snel dat zijn/haar kind iets heeft. Nou geloof me, als je een baby’tje hebt wat niet geknuffeld wil worden, een kindje wat als een boog gespannen in zijn badje ligt, een kindje wat niet tegen je aan wil liggen, een kindje wat je niet aankijkt of lacht, een kindje wat constant huilt en je bent de moeder van zo’n kindje Weet je dat er iets is.
Toen Ryan nog geen jaar was ging de verwekker van mijn kinderen bij ons weg. * een vader noem ik hem niet want een vader houd contact met zijn kinderen na een scheiding ook al wil hij zijn ex niet meer zien*
Eindelijk kwam er rust in mijn gezinnetje en sinds dien is het alleen maar vooruit gegaan met Ryan. Ryan wilde na een poosje wel op schoot, wel knuffelen enz, hij veranderde totaal.
Ryan zit nu op een school waar ze maar met max.10-12 kinderen in een klas zitten met 2 leerkrachten en het gaat SUPER!!
 Nu mag Ryan sinds een paar maanden , 1x per maand naar het logeerhuis. Hij gaat dan op vrijdagavond naar een huisje *lijkt op een centerparc huisje* met nog 5 kindjes die ook een autisme stoornis hebben onder leiding van 3 begeleiders.
Daar doen ze allemaal leuke dingen met die kinderen.Ze gaan naar het bos, de speeltuin, de dierentuin, de kermis, bioscoop, pannenkoekenhuis enz enz. Ze worden zo’n weekend helemaal verwend.
En wat betekend dat voor ons?? Dat ik wat meer tijd heb om de andere 2 eens aandacht te geven.
Ryan trekt zijn aandacht toch wel naar zich toe, Dorian en Jerry leveren daar natuurlijk best wel op in. Minder ruzie in huis en zelfs af en toe stilte.
Maar weet je wat het ook betekend voor mij?
Geen mannetje wat me om de haverklap kusjes komt geven
Geen mannetje wat me elke 5 min zegt: mama ik vind je lief
Geen mannetje wat me altijd helpt wat ik ook doe
Geen mannetje wat ‘s nachts bij me in bed kruipt en helemaal tegen me aan kruipt
Geen mannetje wat me ‘s ochtends een kus op mijn neus geeft en zegt: ik zie heus wel dat je wakker bent hoor mams
Geen mannetje met super ideen om de wereld te verbeteren *en dan vooral op speelgoed gebied natuurlijk*
 Geen mannetje wat ‘snachts in bed kruipt bij me met de mededeling : mam ik ken een liedje, kom gaan we gezellig zingen
 Dus .. as. Weekend?
  Oww ik heb het druk zat hoor.
Zaterdag ga ik heerlijk weer eens een dagje naar Amsterdam met een hele goeie vriend van me.
Dorian gaat logeren bij oma wat voor hem weer een weekend van: aandacht, cadeautjes, dieren/speeltuinen en eten wat hij wil betekend.
Jerry gaat op stap met zijn vriendinnetje dus die vermaakt zich ook wel.
Maar ondanks alles …. Wat zal ik mijn mannetje weer missen … Maar gelukkig overmorgen is hij weer thuis!
***********************************************************************
27/01/2006
Vive virtute duce comite fortune
~*~Leef met de moed als gids en
het geluk als gezellin! ~*~
~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~*~
Geduld is de metgezel van wijsheid
~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~*~
Jaag niet achter het verleden aan
Verlang niet naar de toekomst
Het verleden is niet meer
De toekomst is nog niet begonnen.
~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~*~
Als je troebel water met rust laat,
wordt het vanzelf helder.
~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~*~
Als de wortel diep gaat,
hoef je de wind niet te vrezen.
~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~*~
Honing in de mond doet niets af aan bitterheid in het hart.
~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~*~
Hij die een goede oogst had
vindt een paar distels ook niet erg.
~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~*~
Geluk is een richting
Geen punt.
~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~*~
Verveling tussen twee mensen ontstaat niet omdat ze fysiek samen zijn
maar omdat ze in gedachten gescheiden zijn.
~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~*~
Wie niet gelukkig is waar hij is,
Zal ook niet gelukkig zijn waar hij gaat.
~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~*~
Tranen reinigen het hart.
~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~*~
Nosce te ipsum
Leer jezelf kennen.
~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~*~
Nomen est omen
De naam is een voorteken.
~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~*~
In de liefde kun je alleen maar teleurgesteld worden door jezelf.
Als je teleurgesteld bent in de ander is de liefde al dood.
~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~*~
De diepste intimiteit vereist de allerdiepste vrijheid

*********************************************************************** 
Januari 2006

Voor een lieverd waar ik verliefd op was wat een richting verkeer bleek te zijn maar wel een hele goeie vriendschap is gebleven:
Soms is vriendschap belangrijker als houden van
maar als vriendschap omslaat in liefde wat gebeurt er dan
Als je meer gaat voelen voor die ene persoon
en bij de minste aanraking reageer je niet meer gewoon
Je vecht er tegen probeert je gevoel te negeren
maar steeds weer als je hem ziet begint je maag te protesteren
Je hart slaat over je buik doet raar
je gevoel zegt: vertel het hem
je verstand zegt: vergeet het maar
Je houd je mond maar want je weet hij voelt niet hetzelfde voor jou
hij vind je lief en leuk als vriendin maar niet als de vrouw van wie hij houd
Je vind het irritant en super gemeen maar dan maar liever een goeie vriendschap want dan heb je hem af en toe toch nog om je heen
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
Een gedichtje wat ik ooit ergens las uitknipte en sindsdien altijd bij me heb:
If I tried to say
what he mean to me
I wouldn't know
where to start
Because he's seldom out of my thoughts
and never out of my heart
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
Hoe kan ik zeggen wat ik bedoel
Hoe kan ik je zeggen wat ik voor je voel
Wetende dat ik je dan misschien
Nooit meer zal horen of zien
Want ik ben niet jouw vrouw voor het leven
Niet de vrouw aan wie jij je hart zou geven
Het enige wat ik je nu kan geven en daar
zal ik mee *moeten leren leven*
Is een gezellige avond weekend of dag
waarin ik van jouw aanwezigheid genieten mag
Tot een dag en dat doet mij zo'n pijn
dat jij iemand zal vinden en je uit mijn leven verdwenen zal zijn.
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
In 2004 is een lieve vriend van me overleden, voor hem schreef ik het volgende:
Lieve Arend,
Heel soms komt er iemand in je leven
die echt de titel vriend verdiend
Heel soms komt er iemand in je leven
die heel wat meer is dan gewoon een vriend
Sommige vrienden hoef je niet elke dag, week of maand te zien om
te weten dat die persoon er toch wel is
Bij sommige vrienden weet je dat gewoon en is het dus een dubbel gemis..
Als juist die persoon als eerste gaat en
deze wereld in zijn tastbaarheid verlaat
Een vriend is er pas echt niet meer als je niet meer aan hem denkt
Maar ik zal altijd aan je blijven denken
en je herinneren zoals ik je heb gekend.
Dag lieverd tot ooit!
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
Voor mijn kleine ventje het volgende gedichtje * gedeeltelijk van mij gedeeltelijk ergens gevonden*
Voor mijn kleine mannetje
Soms lijk jij helemaal niet blij
Heel ver weg,en toch dichtbij
Wat er allemaal in je omgaat
Soms ben jij zo intens kwaad
Niemand weet goed wat jij beleefd
Het is of je tussen twee werelden zweeft
Op je eigen kleine eiland
Is weinig aan de hand
In onze wereld ben jij zo bang
Je vecht voor jezelf, al zeven jaar lang
Je kunt je niet inleven
Jezelf moeilijk aan een ander geven
In jouw wereld leef jij alleen
In onze wereld weet jij niet waarheen
Van heel veel dingen ben je bang
Toch weet je ergens wel, dat ik je altijd opvang
Vaak ben je in jezelf gekeerd
En vaak heb je mijn liefde afgeweerd
Toch blijf ik heel dicht naast jou staan
Het geluk voor jou en je broertjes, is waar ik voor ga!

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
*Gedeeltelijk van mij gedeeltelijk op het net gevonden*
Voor vrienden van me die hun zoon in december 2005 verloren
In jullie gedachte is Jeff altijd bij jullie
Al kunnen jullie hem niet meer horen
Maar jullie liefde voor hem gaat nooit verloren
Jeff zal jullie echt niet vergeten
En jullie zullen altijd aan hem denken
Hij zal er altijd voor jullie zijn om jullie alle liefde te schenken
Jeff zal van jullie blijven houden op het plekje hoog boven je hoofd
Aan de goede en de slechte tijden denken aan alles wat hem is beloofd
Boven op dat wolkje kijkt hij op jullie neer
De pijn en verdriet bij jullie te zien doet hem ook zeer
Als tussen de wolken door een zonnestraaltje jullie komt verwarmen
Zal Jeff dat zijn om jullie te omarmen.
Zie je s'nachts een ster fonkelen aan hemel in de donkere nacht
Bedenk dan dat het Jeff is die naar jullie lacht
Jeff heeft geluk met al die lieve mensen en jullie die aan hem denken
Iedereen die hem een warm hart toedraagt en hun gedachte aan hem schenken.
Al is hij niet meer tastbaar bij jullie en doet het nog zo'n pijn
Jeff is niet meer in het leven bij jullie maar zal toch altijd bij jullie zijn.
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
Voor mijn lieve vriendin en 2e moeder Jenny die augustus 2005 overleed las ik de volgende tekst voor bij de crematie * een stukje uit een liedje van Cloussou*
Slaap zacht je hebt het verdiend
Je vocht tot aan de laatste zucht
En ga .. ga nu mijn vriendin
En droom voor eeuwig opgelucht
Wij blijven hier jij gaat naar daar
En daar is niet zover van hier
We spreken af .. ik weet niet waar
Maar daar ontmoeten wij elkaar.
***********************************************************************
Januari 2006
Een super zangeres een mooi nummer met een super tekst.

Kelly Clarkson Because of You

I will not make the same mistakes that you did
I will not let myself cause my heart so much misery
I will not break the way you did
You fell so hard
I've learned the hard way, to never let it get that far

Because of you
I never stay too far from the sidewalk
Because of you
I learned to play on the safe side
So I don't get hurt
Because of you
I find it hard to trust
Not only me, but everyone around me

Because of you
I am afraid
I lose my way
And it's not too long before you point it out
I cannot cry

Because I know that's weakness in your eyes
I'm forced to fake a smile, a laugh
Every day of my life
My heart can't possibly break
When it wasn't even whole to start with

Because of you
I never stay too far from the sidewalk
Because of you
I learned to play on the safe side
So I don't get hurt
Because of you
I find it hard to trust
Not only me, but everyone around me
Because of you

I am afraid
I watched you die
I heard you cry
Every night in your sleep
I was so young
You should have known better than to lean on me
You never thought of anyone else
You just saw your pain
And now I cry
In the middle of the night
For the same damn thing

Because of you
I never stay too far from the sidewalk
Because of you
I learned to play on the safe side
So I don't get hurt

Because of you
I tried my hardest just to forget everything
Because of you
I don't know how to let anyone else in
Because of you
I'm ashamed of my life because it's empty
Because of you

I am afraid
Because of you, because of you
***********************************************************************

26/01/2006
Een autootje
Als je een auto hebt is het zo gewoon. Dat blikkie staat voor de deur en je stapt erin om even dit en even dat te doen.
Nu heb ik geen geluk met mijn auto's, vooral de laatste 2 niet. Ik kocht ooit een Ypsilon, super autootje echt helemaal te gek.Klein, goed onderhouden en scheuren dat ding .. poeh ... tot ik op een kruispunt kwam en er een oude opa * 77jr * er toch wel heilig van overtuigd was dat hij voorrang had ... *ik had dit autootje toen een maand of 2 *
Het volgende wat ik weet is dat ik wakker werd en de ambulance medewerker hoor zeggen dat het dak eraf moest omdat ik horizontaal eruit moest. Ik nog roepen: nee niet het dak mijn auto!!
Waarop de ambulance medewerker zegt: nou mevrouw aan uw auto is toch weinig eer meer te behalen hoor
 *Tankje* had ik ook net een maand toen ik *weer* op een kruising afkwam. Niks te zien voor me niet en aan de zijkanten niet, mijn stoplichten staan op groen, ik kijk in de spiegel naar de auto achter me, geef gas en zie ineens van links een vrachtwagen aan komen.
 Dan kan je remmen wat je wilt maar geloof me ... dat red je niet en een vrachtwagen geeft weinig mee dat heb ik gemerkt.
Toen ik nog een auto had * een Volvo: de Tank genaamd    * stapte ik rustig om 10 uur in de auto om naar El te gaan waar ik om 11 uur aankwam en vervolgens om 2 uur weer terug moest om op tijd terug te zijn . Nu moet/ga ik met de trein, dat betekend:9 uur de trein is om 10 uur daar, dan ongeveer een half uur lopen naar El d'r huis dus daar ben je dan om 10.30.
Vervolgens moet je dan uiterlijk 12.30 weer gaan lopen want dan kan je om 13.00 de trein halen zodat je om 14.00 weer terug bent omdat de eerste Dalton rond 14.30 al weer thuis komt. Begrijp me niet verkeerd, met de trein vind ik ook helemaal niet erg hoor, en sinds ik een kortingskaart heb valt de prijs ook reuze mee.
Maar je gaat niet meer zomaar spontaan even ergens heen. * en gezien ik nogal van de spontane acties ben.... * Dan de boodschappen ... ook zo iets.Ik haal normaal gesproken 1x per week de boodschappen .. heb je dat wel eens geprobeerd op de fiets?
 Balancerend met 4 tassen aan het stuur en een doos achterop en in mijn geval een kind voorop naar huis karren is niet echt wat je noemt: veilig.
Toetterende auto's die voorbij komen, woest kijkende bestuurders omdat je net een stukje te ver naar links kwam   
Tassen die spontaan openscheuren waardoor de pakken melk over de straat dwarrelen, een doos die op onverklaarbare wijze ineens scheef achterop staat en een kind voorop die al bellend aan de fietsbel je net even op dat moment wil uitleggen hoe zijn Bidoman toch wel had gewonnen van een andere Bidoman omdat die van hem enz enz *lang leve de fiets *
Sinds een slapende vrachtwagen chauffeur mijn tankje naar de eeuwig sloopvelden heeft geholpen heb ik dus geen auto meer
 s'Ochtends dus op onze vrachtwagen *zoals we de tandem noemen vanwege de draaicirkel* naar school dat is verder geen probleem, hoewel ik de hele wereld vervloek als het regent ... *en de Daltons nog harder *
Maar als het dan zo koud is als op het moment dan weet ik niet hoe snel ik weer thuis moet komen.Toen ik Tankje nog had ging ik rustig nog even daar heen en nog even daar heen, daar koffie drinken, ow gelijk nog even boodschappen halen.
Nu lijkt het net of ik train voor de Tour de France .. zo hard cross ik weer naar huis.Maar wat dacht je van mijn sociale leven? die gaat er ook aan zo .. pfft
Hier in het dorp zijn er maar een paar mensen die ik ken, de overige wonen *ver* buiten het dorp en geloof me... niet overal komt een trein!
Even naar Ikea * waar ik gek op ben * ... nope Even naar een kennis buiten het dorp .. nope
Met de kinderen naar bijv. een overdekte speeltuin * buiten het dorp * .. nope
Als Ryan zijn weekendje in het logeerhuis in Nijmegen heeft moet ik steeds weer iemand vragen om mee te rijden. En wat dacht je van werken? Als ik een auto had gehad was ik waarschijnlijk allang weer aan het werk geweest want buiten het dorp is werk genoeg en met de trein is het dan net weer te ver ivm de werktijden
.Monica * een vriendin van me * had een auto die ik altijd kon pakken als ik 'm nodig had, maar zij heeft de auto ook sinds kort verkocht en scheurt nu rond op een bromfiets
.Ik heb al voorgesteld om er een duobrom van te maken * ik achterop uiteraard * maar ik ben bang dat we dan helemaal aangehouden worden wegens onverantwoord weggedrag
 Het is eigenlijk heel dubbel, ik mis de auto niet * vooral qua kosten niet * aan de andere kant is het toch wel weer erg makkelijk op sommige momenten.
En ja ja ja ik weet het er zijn miljoenen mensen zonder auto maar toch .....
*********************************************************************** 
23-01-2006
Garfield .. een kat naar mijn hart!!
*********************************************************************** 
23/01/2006
 In een forum waar ik soms rondhang las ik het volgende bericht, geplaatst door iemand die zich erg druk maakt over hoe een *met name* bijstandsmoeder haar dag invult.
De vetgedrukte regels heb ik er zelf even aan toegevoegd…ja duhh .. ze moet het natuurlijk wel goed vertellen.**********************************************************************************BijstandsmoederJe De bijstandsmoeder staat om 7 uur op. Drinkt koffie, gaat langzaam de koters wakker maken. Dan maak je vlug een ontbijt en een boterham voor mee naar school.
Onderwijl spring je onder de douche, kleed je aan en pleurt wat make-up op je gezicht, want je moet er bij de school wel goed uitzien.
* Ja tuurlijk tsskk … er lopen genoeg leuke vaders bij zo’n school rond wie weet zit er wel een rijke vrijgezel bij toch?? *
Vervolgens stap je in de auto
*euh..auto?? hier klopt iets niet … bijstand en een auto…dat kan niet die moet je verkopen als je soos hebt anders ben je niet geloofwaardig joh * , brengt de kinderen, maakt een gezellig praatje.
Nodigt de betreffende moeder uit voor koffie later op de dag.
* liever een vader dus*
Thuisgekomen zet je RTL 4 op voor de herhalingen van de soaps en zet je koffie. Gaat naar boven, klapt de dekbedden open (bij voorkeur hang je ze uit het raam, zodat de buren zien dat je wat doet)
 * ben je gek, dan zien ze dat ik niks mankeer..neuh … geen dekens buiten voor mij *en zet de wasmachine aan, neemt een stofdoek ter hand en veegt voor de vorm over je meubels.
Dan pak je de stofzuiger….tring.. telefoon
.* dacht al wanneer gaat de telefoon nu eens een keer, als het nog langer duurt bel ik zelf wel *
  Al babbelend loop je naar het koffieapparaat en schenkt een kop koffie in en installeert je op de bank om alle roddels in de familie,- en vriendenkring door te nemen. Ondertussen zappend, want onderweg naar morgen begint.
Na 40 minuten
 * ???? * maak je een einde aan het gesprek
 * 40min?? Dat haal ik niet hoor 140min komt dan meer in de richting * ,
  want je krijgt nog visite en je hebt nog een hoop te doen.
Loopt stofzuigend over de onderverdieping, zo het ziet er weer netjes uit.
Stipt 11 uur komt de visite, verse koffie, je neemt de roddels uit het dorp door
. * zijn we zo uitgekletst hier in dit dorp *
Tijd om de kinderen van school te halen, kijkt of je make-up nog goed zit en gaat samen met de visite naar school.
Praatje maken want je bent wat vroeg. Naar huis, naar de verhalen luisteren, boterhammen smeren, melk inschenken. Rommel weer opruimen, afwassen en meedelen dat de gymkleren op de gebruikelijke plaats liggen.
 * Klopt niet .. ik had ze al boterhammen mee naar school gegeven volgens alinea 1, kijk wel beter uit ga niet nog een x extra naar school fietsen *
Kwart over een, vliegen, anders komen ze te laat op school. Werpt gauw een blik in de spiegel.Weer thuis, was in de droger…Even uitblazen ..Pc aan.. Even de roddels van je virtuele vrienden doornemen..
* Gezellig !!  *
De tijd vliegt..Tijd om aan het eten te beginnen, aardappels schillen, groenten uit blik in de pan pleuren en het vlees aanbraden.. Zo weer even tijd voor de pc..
* kijk dit kan een kern van waarheid bevatten *Half 4
 *pfft jij geluk om half 4 pas? Die van mij om kwart voor 3 Al! *
 kinderen halen.. Praatje maken, niet te lang, want je moet zo aan het eten beginnen (Lees; As the world turns begint zo).
Thuis drinken inschenken, vragen hoe het op school was, of ze huiswerk hebben, ze naar buiten sturen, maar drukt ze nog even op het hart zich niet vuil te maken en om 5 uur binnen moeten zijn.
 * nee idd niet te vuil maken anders zit ik straks weer met die was natuurlijk maar ja dat is bij mijn Daltons verloren zaak *
Koffie maken en op de bank de intriges van Atwt volgen, tijdens de reclame ontsteek je het vuur onder de pannen. Telefoon.."ik bel je vanavond terug, ben net aan het koken" zeg je geagirriteerd, want Atwt is weer begonnen.
* ja ho! Dat ligt er aan he .. als het een deurwaarderskantoor of uitzendbureau is dan wel maar als het mijn vriendin is dan klep ik wel even mee hoor *
5 uur, zo dat was weer spannend, hoe zou het aflopen?
Even in de tv-gids kijken.
.* kan geen tv-gids betalen heb bijstand weet je nog, kijk wel op internet die staat toch 24/7 aan *
Waar blijven die koters nou? Het eten is klaar.. Even later komen ze aangewaaid, te smerig om aan te pakken…"SCHOENEN UIT!!!!!
Ik heb net stof gezogen. Was jullie handen, we gaan zo eten"Het eten wordt met het nodige ‘alweer braadworst’, ‘ik vind dat niet lekker’ naar binnen gewerkt.
* heb ik een geluk dat mijn kinderen alles lusten *
De afwas, maar gelukkig heb je hulp van een van de kinderen
 * hulp?? Zij mogen afwassen dat ga ik niet doen heb wel andere dingen te doen hoor, heb al genoeg gedaan vandaag * ,
zo dragen ze hun steentje bij.
De aanrecht, het fornuis wordt ook niet vergeten, even een dweil door de keuken en het ziet er weer als nieuw uit. Koffie.. De kinderen zijn inmiddels aan het huiswerk. Was uit de droger.. "Toch scheelt dat in het strijken, het strijkt makkelijker dan wanneer het aan de drooglijn heeft gehangen", denk je tevreden.
* Strijken?? Neuh ik vouw het wel op en hoppa de kast in, kost allemaal tijd dat strijken en de was vouw je op de bank bij de tv zo op, net zo makkelijk *
Eerst is de jongste aan de beurt om te douchen en tanden te poetsen, daarna de oudste en die mag de badkamer afdrogen nadat hij klaar is.
 * allemaal te gelijk onder de douche dat scheelt water en dan liggen ze ook allemaal te gelijk plat .. rust voor mama *
Nu kunnen ze nog even lekker in de pyjama tv kijken *echt niet *  voordat ze met een dikke kus naar bed gaan.20 uur, even tijd voor jezelf..Goede tijden, slechte tijden.
 * uiteraard, geen dag zonder GTST *
  Daarna nog het beloofde telefoontje plegen. Je schrikt er toch wel van als je hoort dat Nico en Francien uit elkaar gaan, omdat Nico vreemd is geweest..
Maar ja, je wist wel dat het een schuinsmarcheerder was, dat zag je in zijn doen en laten.
 * en van de bezoekjes die hij mij bracht natuurlijk,kwam hij bij jou ook dan?? *
Even bij half tien verbreek je met een rood, warm oor de verbinding.Tijd voor jezelf, pc aan, glaasje wijn erbij..  * 1 wijntje?? karig hoor *23 uur, het wordt tijd om af te sluiten, morgen is het weer vroeg dag.
* zo vroeg?? Uurtje of 2 is veel beter joh, de leuke mannen komen altijd laat online ( dan ligt het vrouwtje op bed natuurlijk) *
Nadat je nog even over het toilet hebt geveegd, wc-eend in de pot hebt gedaan ga je naar de badkamer. * om 2 uur s"nachts?? Ja daaag dat kan morgen ook *
De schmink van je gezicht halen, tanden poetsen. Uitkleden en je bed in, een flut romannetje lezend val je in slaap.Het was een enerverend dagje
**********************************************************************
Aldus deze "mevrouw".Wat mij nu zo opvalt is dat ze alles wel erg goed weet te vertellen en alle tijden zo goed kent … Wat is het toch lekker om iedereen over 1 kam te scheren!
In het forum zelf heb ik niet gereageerd, dit soort types kan ik zonder maar vond het wel erg lachwekkend.In een andere opmerking vertelde ze ook nog hoe goed mensen in de bijstand het hebben en dat je zelfs je stookkosten terug kan vragen * wauwww wil heel graag weten waar ze woont, ik verhuis direct ** Zucht * tja .. het leven van een bijstandsmoeder is  heerlijk !!! * *
Maar nu serieus:  na de zoveelste keer afgewezen te zijn baal ik toch wel mega.Ik dacht na mijn ontslag dat ik zo weer werk zou hebben, valt dat even tegen.
Vanaf juli heb ik nu ruim 150 sollicitatie brieven geschreven en ben nu 2x op gesprek geweest.Vaak ben ik al te oud en ja ik ben alleen met kinderen dus niet zo flexibel als de  meeste werkgevers willen.
Ik heb altijd gewerkt vanaf mijn 15de al dan niet met een opleiding die gelijk mee liep en nu .. Door een vrachtwagen chauffeur die lag te slapen achter zijn stuur raakte ik mijn baan kwijt.
Ik kwam zo’n beetje onder zijn vrachtwagen terecht en omdat het er niet op leek dat ik snel weer zou kunnen werken raakte ik mijn baan kwijt … Als je dan gezegd word: je wilt gewoon niet werken, je bent een profiteur .. tja .. Mensen die niet weten Waar ze over praten kunnen beter hun mond houden
.IK WIL WERK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
*********************************************************************** 
23/01/2006
Wat een week zeg pfft Maandag:  Een dag die ik heel stilletjes voorbij heb laten gaan, wat is er nu nog zo leuk aan verjaardagen?
Vroeger * aaaaaaaarch dat is lang geleden * was ik altijd om 6uur al wakker en dan deed ik net of ik nog sliep als pa ma en broerlief kwamen zingen. Een versierde stoel en cadeautjes en je voelde je de hele dag jarig!
Trakteren op school dan kreeg je stickers en iedereen kwam voor jou op visite.En nu ... de ochtend van mijn verjaardag had Ryan een slechte bui, hij kwam al grommend zijn bed uit.
De oudste kwam zoals gewoon 10min voor hij weg moet pas naar beneden en de middelste was gewoon zichzelf en klepte honderduit.Ikke wachten op het : gefeliciteerd mama maar .. niks nada noppes ...
Toen ze nog op de kleuterschool zaten was het veel leuker dan kreeg je knutsel werkjes en kleurplaten.Oke oke verder deed ik ook niks aan mijn verjaardag, sterker nog ik had iedereen afgebeld *want waarom vieren dat je weer een jaar ouder bent * maar toch hoop je dat er iemand zo eigenwijs is dat ze zeggen: tss ik kom toch op visite. *ja ja ik weet het ik ben een rare *
Om 20.15 lag ik al heerlijk in bed en dat was dan weer wel lekker van zo'n rustige dag.
Dinsdag: Kreeg ik visite van Lambert en Carlien. Zij hadden een tv-tje wat ik overgenomen heb voor boven op de slaapkamer, heerlijk in bed tv kijken voortaan.
Ik kreeg er ook nog een video recorder bij waar Jerry heel blij mee is, dus die zit nu constant op zolder de bijgeleverde video's te bekijken.Lambert en Carlien kwamen binnen dronken chocomelk en waren weer weg *bliksem bezoek*
Woensdag:Woensdagochtend kwam er een medewerker van jeugdwerken. Aan het einde van onze straat staat altijd een groepje zogeheten: hang jongeren *ook Jerry hangt daar zo af en toe bij * Het probleem is gewoon dat mijn jongens * zoals ik ze dan noem* overal weggejaagd worden.
Uiteraard is er sprake van geluidsoverlast dat is gewoon zo maar als ze dan met een man of 5 bij elkaar staan en de politie word gebeld met: er staat 40 man * ja echt ongelogen* dan gaan mijn haren overeind staan.Ik vind dat er ook iemand op moet komen voor deze groep en daarom heb ik aangeboden om woordvoerder voor de jongens te zijn en dat hebben ze dankbaar geaccepteerd.
Zo kwam het dat de man van jeugdwerk woensdag dus hier was om eens te overleggen wat er nu gedaan kon worden. *Word vervolgd *
Donderdag:Donderdag was helemaal een maffe dag, deze dag had ik om 12.30 een sollicitatie gesprek bij een modellen bureau * ja ja Wiesje als model .. het komt nog goed *Hahaha .. nee hoor, zij hadden een assistente nodig.
Het werk leek me erg leuk, het gesprek was ook heel leuk en gezellig.Het is alleen een vreemd gevoel dat mensen dingen over je weten die ze eigenlijk niet kunnen of hoeven te weten.
Aan de hand van een mailadres en deze site zijn er blijkbaar heel veel dingen terug te halen * en dat is iets wat niet lekker voelt dat kan ik je wel vertellen*
Afijn, baan niet gekregen dus NEXT!!
Vrijdag:Lekker rustig aan gedaan wat boodschappen gehaald *heel belangrijk gezien ik visite kreeg dit weekend* en opgeruimd.Een aantal sollicitatiebrieven geschreven en bij het CWI langs geweest om te kijken of er al nieuwe vacatures hingen.
Ook nog even bij Oom Doc langs geweest en te horen gekregen dat ik kalium gebrek heb * wat het ook mag zijn*  en mijn slaappatroon eens na moet kijken * ik lig geregeld om 20.00 op bed tegenwoordig maar heb ook avonden dat ik om 02.00 ga*
Toen ik dit vertelde keek de goeie man me geringschattend aan en zei de legendarische woorden: *als je eens zou proberen rond een uur of 22.00 naar bed te gaan? de gulde middenweg?*
Voor het Kalium zou ik vlees moeten eten en dat doe ik dus net niet, ik eet vegetarisch dus dan maar aan het fruit * daar schijnt het ook in te zitten*
Zaterdag :Yesss Elles kwam weer eens een weekendje. Flessen wijn zijn ingeslagen, wat apart eten in huis gehaald, Dvd van Najib lag klaar.De weekenden met El zijn altijd vol: lach salvo's, wijn, hapjes, feiten uitwisselen * roddelen daar doen we niet aan *, mannen bespreken, slaapgebrek, koffie, chocola enz enz.El en ik vieren dit jaar ons 22jarige vriendschap en hoe vaak we elkaar ook zien of spreken we hebben altijd wel wat te bespreken. * ja ja dat moet je niet onderschatten *
Vroeger woonden we op 10min. Lopen van elkaar af en dan hadden we net een weekend stappen er op zitten of we hingen al weer aan de telefoon omdat er nog *iets belangrijks was * wat we vergeten waren
Dus ja .. dat was weer een latertje het weekend we gingen om half 3 naar boven en toen nog een tijd op bed zitten kleppen * ja hallo er was nog genoeg belangrijks wat doorgenomen moest worden *
Nu maar hopen dat mijn Dokter mijn log niet leest Al met al een rustige week dus

** El en ik **
*******************************************************************
14/01/2006
Fietsen
 

Omdat Ryan * mijn jongste * een aan autisme verwante stoornis en ADHD heeft hebben wij een speciale fiets. *op de foto voorop de fiets*
Een tandem wel te verstaan, alleen net iets anders als anders. Ryan is een kind wat alles ziet op de fiets, van links naar rechts fietst en alleen de dingen voor hem ziet maar vergeet dat er van de andere kanten ook nog verkeer kan komen.
Dus als hij achterop zit en hij ziet bijv een hond dan stapt hij af om de hond te aaien.*
Als ik dan boos werd riep hij: ja maar mam .. hij zat daar alleen * de baas stond een halve meter verderop * en ik moest hem redden *
Of als Ryan een papiertje op de grond zag liggen met een apart kleurtje dan sprong hij van de fiets want dat kon wel eens geld zijn * dagobert duck is er niks bij *
Dus toen onze fiets besteld werd kwamen de therapeuten en ik tot de conclusie dat Ryan het beste voorop kon zitten.
Met als resultaat een tandem waar Ryan dus voor zit en ik achter.
Ik ben degene die stuurt * en dat is wennen geloof me, want je moet een halve meter vooruit sturen * en we trappen samen. Althans dat is de bedoeling … het komt er meestal op neer dat ik trap en Ryan zijn voeten op de trappers heeft en vrolijk rond kijkt en honderd uit praat.
Ik : *Ryan , je mag wel mee trappen hoor *
Ryan : * Ja mam dat doe ik ook want als ik niet trap dan kwamen we niet vooruit *Aan mijn stuur zit een knopje, als ik dat omdraai dan hoeft hij niet meer mee te trappen dus als ik die eens onverwacht omzet zie ik dat Ryan heel druk bezig is om zijn voeten vooral op de trappers te houden maar verder niks !!!
Dan hebben de heren een spelletje.
Dorian fietst altijd naast ons op zijn eigen fiets.
Als we naar school fietsen is het Ryan die roept: hey Dorian … Ferrari en Schumacher ?? * hoe je dat ook schrijft *
Nee he , denk ik dan al want ik weet al wat er gaat gebeuren
Het is dus de bedoeling dat de heren heel hard gaan fietsen om te kijken wie er sneller is *ja de heren dus * maar wie is er dan de klos met trappen ??
Juist MOI! De vrijdag voor de vakantie moest ik zelf ook een dag naar school.
Toen ik klaar was en naar mijn fiets liep zag ik dat de voorband leeg stond.
Zo en dan baal je .. dat kan ik je wel vertellen.Na veel proberen op te pompen enz met de fiets en Ryan gaan lopen naar huis * andere kant van van de stad *
Fietsen met zo’n tandem is topsport maar lopen helemaal! Ik de firma gebeld waar de fiets vandaan komt * want zij moeten de reparaties verzorgen * en wonder O wonder … zij waren gesloten tot 3 januari.
Dus ik loop * lees : sjok duw trek mok mopper & vloek * naar de Halforts in de stad * daar kwamen we toch langs *
Die jongen kijkt, probeert een ander binnen ventiel, maar een wat diepere blik op het ventiel verteld ons al dat het ventiel gewoon met zoveel geweld dubbel gevouwen is dat er een scheur in zit . * en bedankt Vandaaltjes *
Gezien ook Halfords aan kerstsluiting doet en nu ook geen tijd meer heeft worden we met platte band en fijne feestdagen de zaak weer uitgestuurd … lopen naar huis dus.
Ik kan je wel vertellen dat het huilen me nader stond dan het lachen.
Ryan loopt naast me allerlei manieren te verzinnen om wraak te nemen op de pe
rsoon*nen* die de fiets hebben gemold en ziet in iedereen die maar naar ons kijkt een potentiële dader. Ik vraag me af wat er nu zo leuk is aan dit soort praktijken, wat voor voldoening haal je eruit om iemands eigendommen zo te vernielen.
De fiets is inmiddels weer gemaakt en we crossen weer heel de stad door.Ik wil alleen de vandalen even waarschuwen …
Ryan kwam vanmiddag binnen met de mededeling dat hij een geheime zender op de fiets heeft gemaaktl.Iedereen die nu aan de fiets komt * behalve hij en ik * krijgt een stroomschok en dan gaat er automatisch een zendertje in je hand die laat zien waar je heen gaat … dus .. we zullen de daders nu altijd vinden  * zou de politie geïnteresseerd zijn in zijn systeem??

******************************************************************
12/01/2006
Slaapkamers opruimen
Nu Klaas en kornuiten en Bambi met de arrenslee weer richting Spanje en de Noordpool zijn word het weer tijd voor …. Juist … opruimen van de kamers van de heren.
Dit is een werkje wat je alleen uit kunt voeren als de heren op school of elders zijn want ze kunnen ALLES maar dan ook ALLES gebruiken.
WC rolletjes zijn bijv. toeters en verrekijkers
Alle folders moeten we houden want er zal maar net een plaatje instaan van iets wat je voor je verjaardag wil hebben * in september zijn ze jarig a 15-20 folders per week … tel maar uit    *Knijpers * die was ik dus kwijt * worden gebruikt voor het bouwen van tenten * waarmee vervolgens ook al mijn handdoeken verdwijnen
Ik vind ineens die ene * nou ja zeg maar 10 * sok*ken* weer terug die ik al maanden kwijt was
Roestige/kromme spijkers .. ja die moeten we houden voor opa want die kan ze gebruiken * goh van wie zouden ze die verzamel drift hebben*
Lege stiften * ja mam als je er water achter in doet dan doet ie het weer * ja ja dan LEKT ie bedoel je Schriften van de oudste die we nooit meer konden vinden * wanneer ruim je je troep nu eens op!! dat hadden zijn broertjes dus al voor hem gedaan *Lego* popjes zonder kopje/hand of voet .. * ja maar mam dat hebben de commando’s gedaan die hebben zn kop eraf geschoten   ** waar is de tijd gebleven dat ze lief in een luierpakje lagen te pruttelen!!**
Lege flessen zijn echt van levensbelang in bad
Lege melkpakken kan je robots van bouwen
Zelfs voor lege eierdoppen weten ze wel een bestemming
Gewapend met een rol vuilniszakken en vol goede moed naar boven dus .. Die moed zakt je dan al gelijk weer in de schoenen als je de slaapkamerdeur van 1 van de heren open doet maar goed, even doorzetten.

Dalton 1 en 2 slapen samen op 1 kamer. Daar staat een halfhoog slaper en een gewoon bed.
Die halfhoog slapers zijn super handig .. je houd ruimte over Tuurlijkkkkkkkkkkkkk die ruimte word dan gelijk weer gevuld met …yep je raad het al .. speelgoedkisten.
En niet 1 .. nee .. 6!!!
Kist 1: autootjes * met en zonder wielen*, blokken, lego, boekjes, knuffels, puzzels * heel en kapot, compleet en niet compleet *
Kist 2: autootjes * met en zonder wielen*, blokken, lego, boekjes, knuffels, puzzels * heel en kapot, compleet en niet compleet *
Kist 3: autootjes * met en zonder wielen*, blokken, lego, boekjes, knuffels, puzzels * heel en kapot, compleet en niet compleet *
Kist 4: autootjes * met en zonder wielen*, blokken, lego, boekjes, knuffels, puzzels * heel en kapot, compleet en niet compleet *
Kist 5: autootjes * met en zonder wielen*, blokken, lego, boekjes, knuffels, puzzels * heel en kapot, compleet en niet compleet *En kist 6 .. ja ja je raad het al : autootjes * met en zonder wielen*, blokken, lego, boekjes, knuffels, puzzels * heel en kapot, compleet en niet compleet *
Voeg daar de schoolboeken van Dalton 1 aan toe * in de speciaal neergezette kast ervoor leggen?? waarom??? en dan zijn ze nog ECHT verbaasd ook he *
Zijn potten gel, deo, sport en dansschoenen, broeken en gereedschap maken het geheel compleet.
Als ik dan de verzameling bekijk die in de maand December er weer bij gekomen is word alles gewoon weer aangevuld.

Oké, vuilniszak open en beginnen maar: autootjes waar ook maar 1 wiel vanaf is : huppa erin Als er nu een Dalton naast me had gezeten was het geweest : ja maar mam dat is een sloopauto en opa!! zegt dat we daar mooi een sloperij mee kunnen bouwen * en bedankt opa *
Puzzel waar een stukje vanaf is * want dan past het stukje in ieder geval * huppa
Boekjes waar bladzijden uit zijn * wel makkelijk met voorlezen dan ben je tenminste zo klaar *
Knuffels waar niet meer naar omgekeken word * altijd goed voor de arme kindjes *
En zo ga ik nog even verder.2 uur, 6 vuilniszakken en 5 kisten minder later ….Et Voila alles in 1 kist !!!

Nu is het zaak die vuilniszakken snel weg te werken, al het papierwerk wat ik weggegooid heb in de papier kliko
Onder een krant of iets dergelijks want o wee als er een tekening hoe klein ook weg gaat.
Rondkijken … oké ..alles opgeruimd net op tijd .. daar komen de Daltons * Mammmmm waar zijn de kisten … *
Probeer ik me eerst nog van de domme te houden :  *welke kisten schat ? **
 Nou die gele en die houten en die grote? ** Ow die .. nou mama heeft alles in 1 kist gedaan goed hè?! ** Mam dat past niet * * Natuurlijk wel .. mama’s kunnen alles * 2 heren staan me wat wantrouwig aan te kijken maar als ik ze afleid met een beker drinken en een koekje denken ze er niet meer aan …

Voor dat moment ..................................................
********************************************************************
09/01/2006
Tandartsen enzo

Als ik ergens de pest aan heb is het wel de Tandarts!! Ben al mijn hele leven bang voor die DoeHetZelver.
Maar *trots kijkt * hoewel ik mezelf vroeger beloofde dat ik nooit meer naar die Metselaar zou gaan zodra ik onder toeziend oog van mijn ouders was vertrokken, ga ik toch elk half jaar weer. * zij het wel met knikkende knieën en dat komt dan echt niet door die vreselijk mooie ogen van mijn tandarts*
Ryan heeft net zo’n zwak en ellendig aangelegd gebit als zijn moeder.
Vlak voor de kerstvakantie kreeg hij kiespijn en hoewel er voor vandaag een afspraak stond ben ik toch met hem naar de tandarts gegaan want je zult altijd zien dat we naar een invaller moesten in de vakantie.
Hij had een behoorlijk gat in zijn kies * die zou vandaag dus gevuld worden* maar de tandarts*e*  of is het nu tandartsin??
Besloot die kies recht af te slijpen.En inderdaad Ryan had nergens last meer van.Tot afgelopen vrijdag …..Mam, ik heb een bult bij mijn kies … euh???
Ik kijk en er zit inderdaad boven de bewuste kies een bult zo groot als een knikker!
Snel bij de apotheek een of ander spoelmiddeltje gehaald en na een paar keer spoelen gaat de bult kapot en loopt er pus uit Mammmmmmmmmmmmm !! er zit een vieze soep in mijn mond * ieuww * … spoelen tandenpoetsen spoelen tandenpoetsen spoelen .. maar goed de druk was er vanaf.
Vanochtend bij de tandarts:Tandarts vrolijk: heyy Ryan jongen, zo dan zullen we die kiezen eens gaan vullen
Waarop Ryan zegt: nee hoor BULT!
De tandarts kijkt me aan en zegt: woeii .. .op het moment dat ze zijn wang opzij trekt loopt er weer pus uit die bult en de assistente weet niet hoe snel ze de *afzuiger* erbij moet halen.
Afijn, plannen worden gewijzigd en er word besloten dat de kies eruit gaat.Ryan kijkt de tandarts met een woeste blik aan en zegt: Mooi niet dat is mijn kies
De tandarts en ik leggen hem uit dat het echt moet omdat de andere kiezen anders ook gaan ontsteken en dat die er dan misschien ook uit moeten, maar Ryan is niet om te praten.
Nadat ik hem uitgelegd heb dat hij dan net zo’n klappergebitje kan krijgen als …. * euh laat ik maar geen namen noemen .. lijkt me veiliger * gaat Ryan overstag.
Hoewel ze tot nu toe altijd bij de kinderen een soort vries methode gebruikten gaan ze nu wel over tot verdoving met een naald * ieuww * 
Ik zie Ryan zijn hand een paar keer naar boven schieten * met als bedoeling de tandarts een mep te verkopen??*Hij mag even in de wachtkamer * is het er nog steeds niet helemaal mee eens dat ze zijn kies zijn * afpikken * maar de belofte dat hij dan een Bidoman    * ja ja * krijgt van mama maakt een hoop goed.
Als hij terug mag komen begint het echte werk … heldhaftig hou ik zijn hand vast * het is maar goed dat hij niet kan zien dat ik de helft van de tijd mijn hoofd omdraai *
De tandarts verteld hem dat het nu net lijkt of hij een zak chips eet omdat hij hetzelfde gekraak gaat horen *huhuh*
 Na een oe en een aa van Ryan is de kies eruit en op het moment dat ik kijk stroomt weer de pus uit het gat * hoe krijg ik het voor elkaar om op dat moment net weer te kijken *
Ryan krijgt een potje in de vorm van een kies mee waar zijn kies in zit en hij mag een speeltje de bak pakken * dat vond ik zelf altijd het hoogtepunt van het tandartsen bezoek vroeger *.
Eenmaal thuis lijkt hij er weinig tot geen last van te hebben, hij is alleen wel boos dat *zijn wang zo raar doet *Als ik ‘s middags met hem op de bank zit bekijkt hij zijn kies nog een keer.
Ineens word hij helemaal boos springt op en roept : Aaaaaaah nu weet ik het … EUH …??
Hij laat zijn kies zien en wijs naar 1 van de wortels die er niet meer aanzit.*Kijk dan mam … die hebben ze gehouden en die smelten ze natuurlijk want daar maken ze een klappergebitje van * * Zucht ….. . … *
*********************************************************************
04/01/2006Het leed wat afvallen  heet
Afvallen …. Zover ik me kan herinneren ben ik al aan het lijnen.
Zo terug denkend was 1 van mijn 1e pogingen in de 1e klas van de lagere school
Ik ben altijd stevig/ dik geweest. Vroeger werd ik altijd gepest, mocht nooit mee doen op het schoolplein en werd nooit uitgenodigd voor verjaardagsfeestjes.
Poëzie albums waren niet voor mij en 1 keer ben ik zo in elkaar geschopt dat de voetafdrukken in mijn buik stonden.Lijnen dus …… er is geen dieet wat ik niet ken of niet geprobeerd heb, hoewel … de sherry kuur die heb ik niet gehad … ik wilde er een Pinacolada of Malibu kuur van maken maar dat mocht niet ! ** belachelijk **
Toen Jerry geboren is ben ik bij de EGA gegaan.
Dat ging heel goed, ik viel ruim 20kg af.
Het is een manier van eten * goh verrassend * die je volgt: of/ of
Dus of brood ‘s ochtends en dan ‘s avonds geen aardappelen of andersom.
Of boter op je brood of je vlees in de boter enz enz. De vrouw die hier de *weegavonden* leid is echt een b*tch .. pfft wat had ik een hekel aan dat mens.
Zij zette je gewoon zo mega voor schut.
Maar de club was voor mij wel een stok achter de deur want ja je gaat toch elke week op de weegschaal ten overstaande van anderen.
Maar goed, streefgewicht gehaald … gestopt bij de club en … voila ! daar kwamen de kilo’s weer.
Ik ben een echte stress eter: bij verdriet drukte boosheid .. hoppa de kast in.
Toen ik rond de 100kg woog ben ik naar de huisarts gegaan voor een maagband, het heeft al met al 7jaar geduurd voor ik ‘m eindelijk had.
Op de dag van de operatie woog ik 150 kg.
Ik heb de band nu ruim 3 jr en ben er 65kg mee afgevallen, de eerlijkheid gebied me te zeggen dat er ondertussen ook weer ben aangekomen.* ruim 10kg *
Afgelopen week sprak ik mijn nicht en we besloten dat we samen gingen lijnen.
Aan het einde van de maand moet ik weer naar het ziekenhuis om mijn maagbandje op te laten spuiten dus voor die tijd nog maar afvallen dan krijg ik misschien niet zo op m’n kop.
We hadden het over de EGA en we besloten daar naar toe te gaan. Ik belde vol goede moed de begeleidster op om te vragen waar en hoe laat de *weegavonden* waren. * een mens kan tenslotte veranderen he *
Toen ik haar aan de telefoon had gingen mijn haren recht overeind. In het kort: de maagband is waardeloos zij wist het allemaal wel beter ik moest ‘m maar leeg laten halen enz enz.
Ik heb opgehangen met de woorden: nu snap ik weer waarom ik zo’n hekel aan je had, goedenavond.
Dus nu … zelf gaan doen, mezelf nu eens een schop onder mijn kont geven * jammer genoeg ben ik niet zo lenig * en  met behulp van Anne !!
Samen gaan we er tegen aan. * Vind het alleen wel erg jammer dat Anne niet elke afgevallen kilo wil vieren met een tompouce grijnzzz *

* 2 foto’s van mij van Voor dat ik de maagband kreeg *
*******************************************************************
03/01/2006
Moe moe moeAl maanden ben ik gewoon mega moe.Ik ben moe en blijf moe, of ik nu vroeg naar bed ga of gewoon tot 02.00 op blijf.Als ik naar bed ga ben ik moe, als ik op sta ben ik moe.Na de koffie ben ik moe en voor de koffie ben ik moe … zou er bijna moe van worden zo.Poosje geleden is mijn bloed na gekeken en dat was allemaal in orde … wat is het dan in vredesnaam!!Ik ga het maar eens mega rustig aan doen, alle afspraken die ik heb staan gaan vervallen * behalve die van het verjaardagsfeestje van mijn grote kleine vriend lucas uiteraard * Mijn verjaardag doe ik ook niks aan, gewoon lekker rust * zover je dat hebt met de Daltons in de buurt *  en ik ga maar eens een paar weken totale rust houden * gromm ik lijk wel oud *
********************************************************************
02/01/2006
Het oude jaar en het nieuwe jaar

Zo alle feestdagen weer voorbij!Na de kerst op de trein gestapt met zoonlief en naar Drenthe vertrokken, op bezoek en blijven slapen bij paps en Riet. * de baby Daltons waren al mee naar Belgie met ma * Gezien mijn pa aan de rand van een bos woont, kwam hij op het lumineuze idee om een boswandeling te gaan maken.1 goede raad van deze kant : mocht je ooit op visite gaan bij mijn pa en hij stelt een boswandeling voor * en dat doet hij geheid * .. zorg dat je getraind tevoorschijn komt.. We liepen de elfstedentocht door het bos, de zeven heuvelen loop in de sneeuw of de marathon van Rotterdam in Drenthe.6uur lang liepen we door het bos te ploeteren * dramatisch kijkt * .. althans zo voelde het, met als voordeel dat het gourmetten ‘s avonds er wel inging. *oke oke pa je had Weer gelijk *
Reza *het verwende Drenthse "zusje" van ons *vond het weer super in de sneeuw ********************************************************************************** Het was gewoon ouderwets gezellig, weer bij paps aan tafel, het babbelen, borrelen, eten.Na het eten * rond 23.00 * de cadeautjes uitgepakt * tjonge jonge waarom eten sommige mensen dan niet door * en mijn pa die na het eten zo tevreden zat te kijken met zijn sigaar in de ene en whisky in zijn andere hand.* Kerstcadeautjes *Volgende dag uitgebreid ontbeten * kan jullie de Drentse beschuit erg aanraden … uiteraard met een dikke laag roomboter En hagelslag * Nog een rondje gewandeld * rechtstreeks naar het café voor warme chocomelk met slagroom * en toen de trein genomen om weer op tijd in België te zijn voor het volgende bezoek.
Gourmetten met het hele stel **********************************************************************************Zoonlief wilde thuis blijven bij zijn vriendinnetje * en geloof me als je zoon een vriendinnetje heeft dan ben je als moeder totaaaaaaaaal niet interessant meer * Lambert en Carlien * vrienden van me * waren zo lief dat ze in mijn huis gekropen zijn om op het pubertje te passen.Jerry dus op Utrecht overgedragen aan Lambert en Carlien en zelf verder doorgetrokken richting België.Daar de laatste dagen van het jaar doorgebracht bij mijn ma en Piet.Regelmatige smsjes en telefoontjes met het thuisfront vertelde me dat ze het alledrie * of alle vier want Saviera telt dan ook mee natuurlijk * reuze naar hun zin hadden dat was dus een hele zorg minder.* nog bedankt lieverds *
* zootje ongeregeld oftewel de thuisblijvers **********************************************************************************Op oudejaars avond hadden de baby Daltons kindervuurwerk.. huhuh … Ik ging het pakket maar eens nakijken … Sterretjes, nog meer sterretjes , sterren * van die grote *, confetti schieters, trektouwtjes en …. Jawel … Baby vuurpijltjes !!! in een zak met Kindervuurwerk!De Dalton baby’s gillen natuurlijk want dat vonden ze wel wat … nu ben ik wat groter en sterker dus 3x raden wie er won … * glunder * De pijlen op de kast en de Daltons naar buiten gestuurd * ga maar confetti schieten *
* Ryan Dorian en Zara ******************************************************************************Later op de avond kwam er een oom van mij en samen hebben we eens bekeken hoe en waar we die vuurpijltjes het beste konden afschieten … Na wat rondkijken besloten we dat ze best in de bloembakken konden staan * grijnzz * Alle pijlen in de grond en dan heel snel na elkaar aansteken .. teleurstelling alom *bij oompje en mij * ze gingen gewoon de lucht in * volgend jaar zetten we die pijlen op de kop in de grond voor meer spektakel!! * Thuis gekomen op nieuwjaarsdag alles maar weer eens uitgepakt, gelijk begonnen met alle kerstbomen en kerstslingers enz op te ruimen * elk jaar neem ik me weer voor er niet zoveel *troep* van te maken en elk jaar mislukt dat steeds weer. Dus de grote schoonmaak gaat nog even door *
* ons huisje nog in kerstsfeer ***********************************************************************************En toen … het uur van de waarheid ……Gisteren toen ik naar bed ging had ik al zo’n raar gevoel … Zo’n * ik weet dat het moet maar stel het nog even uit * gevoel ..Vannacht verschillende keren wakker geweest en toen ik vanochtend wakker werd snel naar beneden gelopen om HET nog even uit te stellen … Toen ik weer naar boven ging om te douchen wist ik dat ik HET eigenlijk moest doen maar … nah eerst even douchen … Terug in de slaapkamer keek ik expres niet naar de grond want : daar stond ie ..Snel doorgelopen en een trainingsbroek aangetrokken .. ja euh … ik was druk ja …!! Toen ik later weer boven kwam was er geen ontkomen meer aan… nu moest HET maar gebeuren … *Fluistert * .. je weet wel op de weegschaal staan * kreun * .. Normaal nooit aan goede voornemens maar dit jaar … * pfft waar begin ik aan * …Oke … in een volgend log zal ik er meer over schrijven, maarre die weegschaal… die klopt niet dat kan ik je wel vertellen !