Wiesjes wereld.

Mama van 3 Daltons: Jerry (1991) , Dorian (1997) , Ryan (1998) en prinsesje Indy (2008) Trotse oma van kleine Callen (2016) en daarbij ook nog baasje van Roma, ons honden-monster (2012)

Management assistente, controle freak , eigenzinnig, eigen wil, eigen gedachten, onzeker, verlegen, dwars, open, meegaand, druk en meestal wel vrolijk.

Bezig zijn met: werk, muziek, lezen, schrijven, fotograferen, eerlijke / oprechte mensen, cabaret, koffie super verkeerd, zoete witte wijn, likeur 43, sushi, Indonesisch, Turks, Thais eten.

Allergisch voor: onverwachte veranderingen, liegen en bedriegen, ontrouw, brutaliteit, dronken mensen ,agressie, smakken en boeren, de 'hier ben ik' , de 'ikke ikke ikke'mentaliteit.


~*~ Wiesjes huishouden,... geen standaard maar wel gezellig en altijd wat te beleven huishouden. ~*~

dinsdag 6 november 2012

Op jacht naar een barbie kaptafel!

Marktplaats is een favoriete website voor Roy en mij, we halen er zowel veel spullen weg als we er ook opzetten.
Zo ook vandaag ... Mijn oog was gevallen op een 'barbie kaptafel' voor de prinses in de familie.
Stond in Veenendaal ( niet te ver weg,  al maakten we het wel iets verder weg dan gepland ) gratis af te halen ( altijd leuk ) en zag er ook nog goed uit.( mooi meegenomen .. o nee dat moesten we nog doen )

Vanavond met Dorian in de auto gestapt en richting het Veen gereden. Onderweg nog een reep chocola gescoord voor de 'weg-geefster' ( was de voorwaarde .. hmmzz toch niet helemaal gratis dus ) en 'challa lala tiedeliediedie ' op weg.
Thuis had ik de routeplanner al bekeken en alles in beknopte vorm opgeschreven.

Dorian besloot zijn cariere als navigator serieus te nemen en pakte het briefje.
Oke .. mijn beknopte vorm was/ is misschien iets te beknopt maar heyyy een goeie navigator draait er zijn hand niet voor om toch..

Oke .. de eerste aanwijzingen waren nog simpel ... 2 rotondes de 2e rechts maar dan de 3e rotonde de 3e rechts ... ging ook nog goed .. zowaar alle straatnamen die we moesten volgen klopten.
Dan .. na 45 m links af ... mijn navigator : mam HIERRRR rechts af ..
Oke .. stuur om , half over een fietspad, piepende banden maar we hadden het gered .. jammer dat het dus de verkeerde straat was en we terug moesten.
Volgens Dorian dan nu rechtdoor maar gezien dat een gebouw was met gesloten deuren waar we dan binnen zouden staan hebben we dat maar niet gedaan en zijn rechts af gegaan.
Op de juiste plaats richting aangegeven ( nu wel ) naar links, bijna een fietser onder de auto ( konden we hebben ) en bijna tegen een aanstormende auto op ( konden we niet hebben ) Gas erop en doorkarren.

Oke ... na 145 m rechtsaf ... euh .. 145 m... ik heb altijd al moeite gehad met het inschatten van lengtes dus toen we eenmaal rechtsaf gingen waren we het er toch wel overeens dat we waarschijnlijk een paar honderd meter terug hadden moeten zijn.

Ik zet mijn richting aan om te keren, aantal auto's achter me , waarna we bedachten dat we dan net zo goed iets verder konden rijden en de rotonde nemen om zo ( in ieder geval veilig ) te kunnen keren.
Die rotonde beviel zo goed, en we hingen zo lekker in de bocht dat we 'm maar 3x rond zijn gegaan. ( of kwam het nu door het Nederwiet nummer van Doe Maar wat we al 10x hadden afgespeeld tijdens de rit )

Afijn/ effin (net hoe je het wil zeggen ) terug rijden dus ... over het spoor 'hier rechts mam'  euh .. ja euh NEE Fietspad Gek!  ow ja doe dan maar 1 verder .. *zucht*
Ja!! in de goede straat ... oke .. wat voor nummer .. begint met 119 .. wij moesten 54 hebben .. hmzzz stapvoets rijden .. altijd zo lekker dat je die bordjes met het huisnummer zo lekker kan lezen (vanuit de auto ) .. wou eigenlijk Dorian de auto uit jagen maar gezien het weer maar niet gedaan. (heb m gewoon met z'n kop tegen het raam aan geduwd zodat hij beter kon kijken )
Oke .. einde van de straat .. nummer 50 .. hmm vreemd, misschien dat we dan aan de andere kant van het spoor moeten zijn ..??
Keren maar weer ( geen rotonde dit keer )

Terug spoor over en weer rechts .. naambordje .. nope verkeerde straat dus .. weer keren.
Weer terug het spoor over ( Doe Maar zong ondertussen voor de 15e keer NederWiet ) dan maar rechts af .. nope verkeerde straat .. keren ( weer geen rotonde maar het erf van iemand die daar wel woonde ( maar niet degene was die wij moesten hebben )
Toch maar weer terug de bewuste straat in .. en ja hoor eindelijk is er iemand in die straat zo heldhaftig om toch door dit baggerweer naar buiten te komen.

Wij grepen gelijk onze kans reden de dame in kwestie klem om vervolgens zoetsappig doch dwingend te vragen waar nummer 54 toch ergens stond .. tja die kon toch wel in die straat zijn want er waren her en der wat huizen tussen gebouwd. En anders moesten we aan het einde van de straat de wijk uit rijden , de wijk er naast erin en dan daar een kijken ( aan de andere kant van het spoor dus .. huhuh )

Langzamer dan stapvoets gereden, Doe Maar een pauze gegund , en ja hoor ging het van 65 naar 63 naar 61 ging het van 56 naar 55 naar .... jaaaaaaaaaaaaaaaaa 54!
Stop!! gewoon die auto ( vlakbij een bocht ook nog eens ) midden op straat stopzetten, alarm lichten aan (wachtend op een auto die de bocht om zou komen scheuren en onze aardbeimobiel ( leg ik later nog wel eens uit ) zou plat rijden, en rennen!

Kaptafeltje ingeladen, chocolade afgegeven ( met pijn in ons hart ) en op de terug weg.
Doe Maar weer op standje 24 (voor de 20ste keer Neder Wiet ) , kachel op standje 25, gas op de plank en terug naar huis!! ( en terug zomaar in 1x de goeie weg terug, als mama het zelf maar doet he ! )

Maar de buit is binnen!
( en dit is 'm )

3 opmerkingen:

 1. Geweldig!!! Hahaha xxx sis

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat was het reepje wel waard toch!! Nu maar je zelf mooi maken Indy!
  lieve groetjes Truus

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, weet zeker dat de prinses daar heel blij mee zal zijn ........ het heeft even wat moeite gekost, maar dan heb je wel wat :-)

  BeantwoordenVerwijderen