Wiesjes wereld.

Mama van 3 Daltons: Jerry (1991) , Dorian (1997) , Ryan (1998) en prinsesje Indy (2008) Trotse oma van kleine Callen (2016) en daarbij ook nog baasje van Roma, ons honden-monster (2012)

Management assistente, controle freak , eigenzinnig, eigen wil, eigen gedachten, onzeker, verlegen, dwars, open, meegaand, druk en meestal wel vrolijk.

Bezig zijn met: werk, muziek, lezen, schrijven, fotograferen, eerlijke / oprechte mensen, cabaret, koffie super verkeerd, zoete witte wijn, likeur 43, sushi, Indonesisch, Turks, Thais eten.

Allergisch voor: onverwachte veranderingen, liegen en bedriegen, ontrouw, brutaliteit, dronken mensen ,agressie, smakken en boeren, de 'hier ben ik' , de 'ikke ikke ikke'mentaliteit.


~*~ Wiesjes huishouden,... geen standaard maar wel gezellig en altijd wat te beleven huishouden. ~*~

donderdag 22 november 2012

(Bloed) Donor ja/ nee

Ben jij al donor? ... een kreet / reclame die we steeds vaker horen.

Zolang ik me kan herinneren heb ik al een kaartje op zak met daarop mijn gegevens zodat , mocht mij iets overkomen, de hulpverlening kan zien dat ik donor wil zijn. ( sorry correctie, mijn portomonee is zo'n 4jr geleden gestolen incl. pas. Gelukkig staat het tegenwoordig allemaal centraal geregistreerd )

Vroeger ( langgggggggggggggg geleden ) was ik er vrij huiverig voor en had het idee dat men je op zo'n moment express niet zou helpen zodat er weer donororganenen beschikbaar zouden zijn maar van dat idee ben ik maar afgestapt.
Dus ... mocht mij iets over komen of in het hiermanaals word beslist dat het mijn tijd is, dan mogen ze van mij alles pakken zolang mijn familie het maar niet ziet of er mee geconfronteerd word.

Maar dan heb je ook nog het bloed doneren.
Ik weet niet beter of mijn vader is bloed donor, vroeger ( weer dat woord ) toen ik nog jong en klein (en onschuldig) was ging 'paps' al ( voor mijn gevoel elke maand ) 1x in het half jaar bloed geven ... mij niet gezien dacht ik toen nog.
Maar .. hoe ouder je word * zucht *  hoe meer je er over na gaat denken, althans ik wel.
Een aantal jaren geleden heb ik me dus opgegeven om ook bloed te gaan geven maar toen het 'uur der waarheid  bloedgeven ' aangebroken was heb ik me toch maar met een smoes afgemeld ( heel laf )

Een paar maanden voor mijn operatie heb ik me toch weer opgegeven, ben naar de keuring gegaan en werd spontaan aangenomen als donor ( volgens mij de eerste keer dat ik ergens gelijk na het eerste gesprek gelijk aangenomen werd ) waarschijnlijk ook omdat ik een negatieve bloedgroep heb die relatief weinig voor komt.
2 weken voor mijn operatie zou ik de eerste keer moeten komen om het 'rode goud'  af te geven, toch maar even gebeld met mijn arts en die vond het nou niet echt een goed idee om zo 'vlak voor de operatie '  bloed weg te geven wat ik zelf een week of 2 later hard nodig zou hebben.
Oke, weer afgezegd ( en ik weet niet of ik het zo erg vond eigenlijk )

Maar nu ... vanmiddag is het zover ... rond 15.15 ga ik 'aan het infu├║s '  maar inplaats dat ik 'iets krijg' nemen ze me wat af ...  ( zou ik ook een cadeautje krijgen als ik niet ga huilen ?? )
Precies vandaag ben ik opgestaan met een mega hoofdpijn en zie de wereld aan voor een doedelzak ( en dat komt dan niet eens door de drank ) maar goed ....even doorbijten en ik zal maar zo denken: je helpt er andere mensen mee en ... heyy het scheelt ook weer in gewicht ( al zit 'dit gewicht'  er natuurlijk zo weer aan )
 
                                              

4 opmerkingen:

 1. Ik ben al sinds mijn 18e donor. Ook bloeddonor ben ik een tijdlang geweest. Maar op een gegeven moment was ik niet meer geschikt vanwege een te laag HB gehalte.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. super van je, ik ben ook donor wie weet kan ik zo nog eens iemand helpen. Ga eens kijken of ik hier ook bloed kan doneren xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed hoor! En is het meegevallen?

  En ja, ik ben donor, als ik andere kan helpen graag.
  Bloeddonor ben ik geweest, ik ben zelfs een 50+ donor (iemand die meer dan 50 keer gedoneerd heeft), dat was niet moeilijk, want ik ben jaren bloedplasma donor geweest. Dat houd ik dat je een keer in de 3 weken aan een machine gaat die het plasma uit je bloed centrifugeert en de rest terug geeft. Dit omdat ik AB+ heb, ook een bijzondere dus. Doordat ik te veel littekenweefsel kreeg ben ik er mee gestopt, maar het was altijd erg gezellig op de bloedbank :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja en wat denk je dan ... gaan ze mn hb (ijzer) meten ... blijkt het te laag te zijn waardoor ik dus geen bloed mocht geven deze keer!! ( sjucht )

  BeantwoordenVerwijderen