Wiesjes wereld.

Mama van 3 Daltons: Jerry (1991) , Dorian (1997) , Ryan (1998) en prinsesje Indy (2008) Trotse oma van kleine Callen (2016) en daarbij ook nog baasje van Roma, ons honden-monster (2012)

Management assistente, controle freak , eigenzinnig, eigen wil, eigen gedachten, onzeker, verlegen, dwars, open, meegaand, druk en meestal wel vrolijk.

Bezig zijn met: werk, muziek, lezen, schrijven, fotograferen, eerlijke / oprechte mensen, cabaret, koffie super verkeerd, zoete witte wijn, likeur 43, sushi, Indonesisch, Turks, Thais eten.

Allergisch voor: onverwachte veranderingen, liegen en bedriegen, ontrouw, brutaliteit, dronken mensen ,agressie, smakken en boeren, de 'hier ben ik' , de 'ikke ikke ikke'mentaliteit.


~*~ Wiesjes huishouden,... geen standaard maar wel gezellig en altijd wat te beleven huishouden. ~*~

woensdag 15 februari 2017

Tennis- of golffarm zonder te sporten!

Al op mijn 28ste is er Artrose geconstateerd in mijn schouders en handen. De ene keer heb/ had ik er meer last van als de andere keer. Ik weet dus eigenlijk niet beter als mijn handen en schouders doen soms even wat zij zelf willen en heb eigenlijk bijna elke dag wel (lichte) pijn.
Soms sta ik met een bord in mijn handen en als ik het bord dan neer zet blijven mijn vingers in dezelfde houding staan als toen het bord nog vast gehouden werd ( heel lullig gezicht ) offe ... heb je een pen in je handen hoef je niet eens kracht te zetten want die pen blijft dan toch wel hangen (soms heel handig)
Minder is de pijn die ik op zo'n moment heb maar na een paar sec, soms minuten trekt ook dat grotendeels weg en kan ik weer vrolijk verder.

Nog veel minder fijn is de pijn in mijn schouders, kan je je voorstellen dat je je armen nog niet voor de helft op kan tillen, juist op het moment dat je 's ochtends je bh vast staat te maken!
Of als je een buikslaper bent ,als ik, met je armen 'boven' je onder je kussens en je 's nachts wakker word omdat je je armen niet meer ( zonder pijn ) naar beneden krijgt ... Niet grappig!

De laatst weken, heb ik zowel overdag als 's nachts in beide armen pijn. Ik ben geen pieper, absoluut niet, ga vaker te laat als op tijd naar tante Doc maar dit was/ is niet leuk meer. De hele dag en nacht heb ik slapende handen/ armen en vooral mijn linker onder arm staat zo'n beetje heel de dag ' in brand ' met een vervelend soort onderliggend gevoel van spierpijn.
Dus ... toch maar weer terug naar tante Doc. , wat vragen, wat 'oefeningen'  wat testjes ... en wat blijkt

Ik ben gewoon Kei Sportief! want 90% zeker dat ik een Tennis offffffff... (heel sjiek, past eigenlijk nog veel beter bij mij) een Golff arm heb
 ... ja ja ! 

Goh ... wie had dat gedacht, Moi ... zo sportief dat ik er blijkbaar geblesseerd van ben geraakt! Ha!! ik wist het! Maar goed ... dit betekent een onderzoek door de Meneer de Neuroloog. Ik heel optimistisch! Kom maar op, deze pijn is niet lekker zeg maar. 
Een doorverwijzing was zo gemaakt en hup naar huis. Thuis de doorverwijzing eens gelezen en wat blijkt : ze gaan naaldjes in mijn arm(en) zetten, daar komen een soort stroomschokjes ( wat een ' licht onaangenaam gevoel' zou geven volgens de uitleg HuHuh! ) doorheen en dan kunnen ze met zekerheid zeggen of het om een ' zeer-sportieve-zonder-sport-verkregen-arm' gaat. 

Mocht dit zo zijn dan moet ik 5tot 6 weken rust houden. Woehahaha ja tuurlijk, en hoe ziet tante Doc dat voor zich? een enorm drukke baan, kinderen, huis, het heen en weer crossen naar de sportclubjes van Indy enz ?? nou nou nou ? 
En toen ging tante Doc dreigen: Nou dan ga je eerst 6 weken met je ene arm in het gips en dan 6 weken met je andere arm ...  Euh, oké oké, ik hou mijn mond wel weer pffff  ....... ik heb een hoop meegemaakt in mijn leven, geruime tijd in een rolstoel gezeten omdat ik een behoorlijk stuk uit mijn onderbeen kwijt raakte door een hondenbeet, mijn maag verkleining, flauw vallen op de snelweg door een poliep in mijn galblaas maar gips ... nee nog nooit!

Ik wacht het onderzoek volgende week maar af en denk dan maar : .. blijkbaar moet er voor een gips-arm ook een eerste keer zijn. ( ben wel heel benieuwd trouwens of er dan nog mensen in mijn buurt zijn die ruzie willen maken ;-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten