Wiesjes wereld.

Mama van 3 Daltons: Jerry (1991) , Dorian (1997) , Ryan (1998) en prinsesje Indy (2008) Trotse oma van kleine Callen (2016) en daarbij ook nog baasje van Roma, ons honden-monster (2012)

Management assistente, controle freak , eigenzinnig, eigen wil, eigen gedachten, onzeker, verlegen, dwars, open, meegaand, druk en meestal wel vrolijk.

Bezig zijn met: werk, muziek, lezen, schrijven, fotograferen, eerlijke / oprechte mensen, cabaret, koffie super verkeerd, zoete witte wijn, likeur 43, sushi, Indonesisch, Turks, Thais eten.

Allergisch voor: onverwachte veranderingen, liegen en bedriegen, ontrouw, brutaliteit, dronken mensen ,agressie, smakken en boeren, de 'hier ben ik' , de 'ikke ikke ikke'mentaliteit.


~*~ Wiesjes huishouden,... geen standaard maar wel gezellig en altijd wat te beleven huishouden. ~*~

woensdag 23 januari 2013

Pfft carnaval

De eerste 'carnaval krakers' klinken al weer door de speakers, verschillende collega's hebben al dagen vrij gereserveerd en hier en daar hoor je al weer kreten als 'de raad van 11 ( waarom 11 en geen 12? ) Oeteldonk ( daar wil je toch niet wonen? ) en 'weet jij al wat je aantrekt met carnaval '

Als ik terug denk aan ' vroeggah '  zie ik mezelf nog verkleed naar school gaan.
Tegenwoordig zijn er niet zoveel carnaval festiviteiten met op de scholen volgens mij,  maar toen ik nog op de basisschool zat werden we gegarandeerd elk jaar verkleed ( tegen wil en dank )
Polonaise lopen door de gangen, gooien met confetti en van die slierten ( serpetines ofzo ) en heel hard mee zingen over een paard in de gang ennuh ... hmm ik geloof dat ik de rest verdrongen heb ...

Ik herinner me nog ( of komt het door de foto die ik te pas en te onpas tegen kom ) dat ik verkleed werd als .. ja ja .. buikdanseres annex haremdame .. huhuh .. Een rode ' harem' broek met een blauw 'topje' met gouden randjes afgezet en dan een gouden haarband in mijn grijs gespoten  (waarom weet ik ook niet ) haar.
Op mijn ogen van die nep wimpers, sterretjes op mijn oogleden geplakt ( en prikken dat die dingen deden) , dikke make up, mijn haar vol glitters ( die je 6 weken later nog vond)  en natuurlijk fel rode lipstick.
Als je dan na gaat dat ik altijd eigenlijk al te zwaar ben geweest kan je je misschien voorstellen hoe gelukkig ik me voelde in dat pak. Not!!!

En als ik dan al dacht dat zo'n dag op school het enige was .. nee nee dan had je ook nog de kindercarnaval in het theater in ons dorp ... leuk!  ( vonden onze ouders en de ouders van de andere kinderen )  ik vond het minder zeg maar. Maar goed .. ik liep braaf de polonaise, gooide met confetti en de serpetines zong weer over dat paard en was blij als ook die dag weer voorbij was.

Je kan je misschien wel voorstellen dat ik een bloedhekel heb aan carnaval .. kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die er het hele jaar voor sparen en er zelfs spullen voor verkopen!
Nu heb ik zowieso al een hekel aan dronken mensen ( en die kom je tijdens de carnaval natuurlijk nog al eens tegen ), zie ik er het nut niet van in om een hele avond/ nacht ( of zelfs 2-3-5 dagen ) te gaan liggen pimpelen en zo laveloos als wat rond te lopen.
Dan heb ik het nog niet over het aantal relaties/ huwelijken die er in deze dagen aangaan omdat men ( al dan niet 'door de drank ' pfft ) de handjes niet thuis kan houden en in beschonken ( of niet ) toestand het gras aan de overkant groener vind.

De jongens hebben het van mij overgenomen geloof ik, zowel Jerry Dorian  als Ryan vinden het hele verkleedgebeuren niets .. ben heel benieuwd wat Indy er van gaat vinden.
Bij haar op school hebben ze dit jaar een 'boerenbruiloft' en mogen/ moeten ze als boer/ boerin verkleed komen.. gezien mevrouw liever een prinses is verwacht ik nog wel enig protest.

Dus ... was ik al blij dat de decembermaand voor bij was .. zal ik ook blij zijn als het hele carnaval gebeuren weer over is en we gewoon gezellig richting het voorjaar gaan!!!

4 opmerkingen:

 1. Ben het meer dan eens met je.Ik vind het ook iets irritants, dat hele carnaval. Als kind had ik er ook al een hekel aan. Gelukkig vond zoonlief er ook niets aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben niet met carnaval opgegroeid, dat was iets voor de katholieken, en wij waren protestants ......
  Een keer ben ik, om het te proeven naar Breda geweest om carnaval te vieren. REsultaat? De vriendin waar ik mee ging ging vreemd, en zat even later in een scheiding.......... en ik vond aan dat hele weekend niets aan.
  Dus ook voor mij geen carnaval.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het schminken letterlijk het leukste gedeelte aan de carnaval. Optochten sla ik bij voorbaat over als het te koud is. Wat meestal wel zo is ;)

  Sinds een aantal jaren drinken ik weinig alcohol, wat mij erg goed bevalt. Maar daar door erger ik me wel aan de zatte en te handtastelijke mannen.

  Mijn 2e vriendje is vreemdgegaan met carnaval, dus ja echt een goed beeld krijg je niet..
  Thuis zijn we, ondanks dat we in de carnavals regio wonen, niet opgevoed met carnaval.

  Meestal vier ik het 1 รก 2 dagen, meer als genoeg.

  Liefs!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja, ik woon dus boven de rivieren en zit elk jaar weer verbaasd te kijken: wat is daar nou toch leuk aan, aan dat carnaval????

  BeantwoordenVerwijderen