Wiesjes wereld.

Mama van 3 Daltons: Jerry (1991) , Dorian (1997) , Ryan (1998) en prinsesje Indy (2008) Trotse oma van kleine Callen (2016) en daarbij ook nog baasje van Roma, ons honden-monster (2012)

Management assistente, controle freak , eigenzinnig, eigen wil, eigen gedachten, onzeker, verlegen, dwars, open, meegaand, druk en meestal wel vrolijk.

Bezig zijn met: werk, muziek, lezen, schrijven, fotograferen, eerlijke / oprechte mensen, cabaret, koffie super verkeerd, zoete witte wijn, likeur 43, sushi, Indonesisch, Turks, Thais eten.

Allergisch voor: onverwachte veranderingen, liegen en bedriegen, ontrouw, brutaliteit, dronken mensen ,agressie, smakken en boeren, de 'hier ben ik' , de 'ikke ikke ikke'mentaliteit.


~*~ Wiesjes huishouden,... geen standaard maar wel gezellig en altijd wat te beleven huishouden. ~*~

zondag 22 juli 2018

Het ( beruchte ) tupperkastje ...

Ik denk voor alle vrouwen een berucht en bekend onderwerp ... het tupper-kastje!
Alle bakjes schaaltjes deksels bij elkaar in een kastje (geschopt) , alles op en (niet) in elkaar , en zodra je het deurtje open trekt valt de helft eruit.

Kortom ... een doorn in het oog!  ( en de tuppers op de grond )

Zo 1x in de maand ruim ik dat kastje op, pas dekseltjes ( iets van 'op ieder potje past een dekseltje' ) en zet het weer netjes terug in de kast, de bakjes op grootte en op vorm gesorteerd, deksels in een grote bak bij elkaar, de minder gebruikte bakjes achterin en de broodtrommels van iedereen voorin, paraat om gepakt te worden. Ik heb ook altijd het idee dat ik de bakjes van de chinees moet houden, makkelijk om in te vriezen ... maar ik heb genoeg ander bakjes dus die bakjes van de chinees staan er altijd voor spek en bonen ( mie en miehoen ) bij!
Dat gaat dan meestal een week of 3-4  ( in het eggie 1 week ) goed en dan ligt alles weer door elkaar.
Deksels onder de tuppers en tuppers onder de de deksels ( o ja... dat is de bedoeling )

Oke .... in november / december verhuisd .. en alle bakjes en dekseltjes weer gesorteerd gepast en weer op orde gebracht. Alles weer netjes in de kast ...
De laatste weken begon ik me weer te ergeren aan Het kastje .... deurtje open, alle ( of in ieder geval de helft van de bakjes ) lagen weer verspreid over de keuken vloer!

Vorige week had ik het er met een collega over en zij liet mij een foto zien van haar Tupper-kastje ... alles netjes in bakken, niets geen rotzooi, alles netjes in en op elkaar ...
Eigenlijk herkende ik mijn 'heilige' kruidenkastje in haar tupper kastje!


Mijn kruidenkastje is me heilig, alles staat op 'land' en en het zoete gedeelte apart daarvan.
Gelijk dacht ik, 'waarom mijn tupper-kastje' niet??? 
Dus vandaag maar eens naar de winkel met de grote A gegaan en daar 3 bakken gehaald.
1 voor de deksels en 2 voor de bakjes! daarnaast een hele hoop 'die we toch niet gebruiken bakjes' naar de weggeefgroep gebracht en .... zie hier .. het resultaat!!!

Heel vaag hoeveel bakjes en niet passende deksels ik nu al weer over had! , oke ik vries vaak porties voor 1 persoon ook in en soms past er dan net geen deksel op en trek ik er een diepvrieszak omheen ... maar Waar in de GodesVredesNaam blijven die dekseltjes dan!! .

Misschien is die  beruchte kabouter toch weer mee verhuisd !!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten