Wiesjes wereld.

Mama van 3 Daltons: Jerry (1991) , Dorian (1997) , Ryan (1998) en prinsesje Indy (2008) Trotse oma van kleine Callen (2016) en daarbij ook nog baasje van Roma, ons honden-monster (2012)

Management assistente, controle freak , eigenzinnig, eigen wil, eigen gedachten, onzeker, verlegen, dwars, open, meegaand, druk en meestal wel vrolijk.

Bezig zijn met: werk, muziek, lezen, schrijven, fotograferen, eerlijke / oprechte mensen, cabaret, koffie super verkeerd, zoete witte wijn, likeur 43, sushi, Indonesisch, Turks, Thais eten.

Allergisch voor: onverwachte veranderingen, liegen en bedriegen, ontrouw, brutaliteit, dronken mensen ,agressie, smakken en boeren, de 'hier ben ik' , de 'ikke ikke ikke'mentaliteit.


~*~ Wiesjes huishouden,... geen standaard maar wel gezellig en altijd wat te beleven huishouden. ~*~

dinsdag 26 september 2017

Misofonie

Al zolang ik me kan herinneren heb ik een afkeer van : smakken, met open mond eten, kraken van chips
 (en dan vooral in bed!! ), klokkend drinken, of het eten van bijv een cracker.

De grootste groep waar ik Zo Niet Tegen Kan, de smakkers onder ons ... ik zou zo geen goede inwoner van China zijn ... ik kan echt ronduit agressief worden van mensen die smakken.
Ooit zat ik in de kantine op mijn werk te eten en tussen 2 smakkende personen in. Ik heb mijn bord gepakt en ben op kantoor gaan zitten.
Een van de heren kwam mij achterna met de woorden: ik vind het zo zielig dat je alleen zit ik kom gezellig bij je zitten ...  (smakken!!!)  aaaaaaaaaarch!
Op dat moment kon ik 2 dingen doen, agressief worden, stoom uit mijn oren laten komen, duivels ogen krijgen, bovenop zijn bureau springen, zijn broodje platstampen en hem vertellen dat hij nu zijn broodje op kon Drinken en dus niet meer Hoefde te smakken en de persoon in kwestie weg kijken of .... zeggen waarom ik de kantine uit liep.
Dat laatste deed ik : ja sorry L. maar ik ben vanwegen jou en M. de kantine uit gegaan, jullie smakken zo erg dat ik me echt in moet houden, ik kan daar totaal niet tegen.
Hij stond boos op, liep het kantoor af en is nooit meer naast me komen zitten in de kantine ( goh toch nog ergens goed voor geweest )

En ken je van die mensen die kunnen gewoon niet met hun mond dicht eten, pakken bijv een stukje chips, stoppen die in hun mond, bijten er dan in terwijl de mond nog niet gesloten is en dan hoor je dat ' half binnenmonds gekraak ' aaaaaaarch!! (en dan bij kinderen, terwijl de ouders erbij staan, er een hand chips het giegeltje in gepropt word, er dus niet eens met de mond dicht gegeten Kan worden en de ouders er niets van zeggen!!!!! )  Tel er dan personen bij op die het heerlijk vinden om een zak chips/ zoutjes mee naar bed te nemen en mijn humeur is klaar!!

'Klokkend drinken'  ook zoiets? zo'n bodemloze put waar een beker / fles drinken in uitgegoten wordt! Moordneigingen! , 1 van mijn jongens had daar vroeger een handje van. Ik ben op een gegeven moment naast hem gaan staan en zei dat hij alleen maar kleine slokjes mocht nemen. Een spelletje van gemaakt, zo langzaam mogelijk drinken .. en het hielp! gelukkig, ben bang dat ik anders een keer een beker aan barrels had gegooid!

Onlangs kwam ik er achter dat er blijkbaar een woord bestaat voor mensen die deze geluiden absoluut niet willen/ kunnen horen! 
Misofonie ! 
Vandaag eens een testje gedaan en de uitslag :

  Milde symptomen van misofonie
U vertoont lichte symptomen van misofonie. Als misofonie zich eenmaal heeft ontwikkeld is het chronisch, hoewel u er in bepaalde perioden meer last van kunt hebben dan in andere (bijvoorbeeld onder invloed van stress). Wel zouden de symptomen in de loop van de tijd kunnen verergeren; zo kan uw afkeer zich uitbreiden naar andere geluiden. 


Milde symptomen? ..... huhuh ... als Indy al tegen de kinderen die hier eten zegt: euh ... ik zou niet smakken naast mijn moeder .. .daar kan ze een beetje niet tegen he mam? ... ( en dan zo glunderend lachen ) is mijn reactie dus mild ... oke, oke ... 
Onder invloed van stress kan het erger worden ... uhmmm .. nog erger? dan is het te hopen voor mijn omgeving dat ik geen stress ga ervaren !
Uitbreiden naar andere geluiden ...smakken, boeren, ' kloeken' .. bestaan er nog meer van dit soort geluiden dan? 
                                       Maak me gekkkkkkkkkkkkkk!  ( o nee dat ben ik al ;-)  

Maar nu ik eens nadenk ... er is er 1 waar ik smakken wel van kan verdragen ... nee niet mijn kleine grote liefde ... ( die leren we gelijk dat smakken in de buurt van Moma niet slim is ) .. nee onze Room ... Honden die smakken ... ja die zijn schattig ! 


2 opmerkingen:

  1. Woah, hahaha!!! Dat weet ik nog ja. Die kop van jou! Ben blij dat er nu een diagnose labeltje op je zit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jaja Mandy, zucht!!! Ik krijg nog de kriebels als ik er aan terug denk!!! Ha! Heb ik ook een x een labeltje haha

    BeantwoordenVerwijderen