Wiesjes wereld.

Mama van 3 Daltons: Jerry (1991) , Dorian (1997) , Ryan (1998) en prinsesje Indy (2008) Trotse oma van kleine Callen (2016) en daarbij ook nog baasje van Roma, ons honden-monster (2012)

Management assistente, controle freak , eigenzinnig, eigen wil, eigen gedachten, onzeker, verlegen, dwars, open, meegaand, druk en meestal wel vrolijk.

Bezig zijn met: werk, muziek, lezen, schrijven, fotograferen, eerlijke / oprechte mensen, cabaret, koffie super verkeerd, zoete witte wijn, likeur 43, sushi, Indonesisch, Turks, Thais eten.

Allergisch voor: onverwachte veranderingen, liegen en bedriegen, ontrouw, brutaliteit, dronken mensen ,agressie, smakken en boeren, de 'hier ben ik' , de 'ikke ikke ikke'mentaliteit.


~*~ Wiesjes huishouden,... geen standaard maar wel gezellig en altijd wat te beleven huishouden. ~*~

maandag 31 oktober 2016

Zwarte Piet, Veeg Piet ... als hij maar cadeautjes bij zich heeft!

Nog een paar weken dan is het weer zover .. De intocht van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten! Indy is al zeker een half jaar in de stemming, regelmatig galmen de Sintliedjes al door het huis,  dus daar zal het niet aan liggen.
Net zolang is de ' zwarte pieten'  discussie al weer aan de gang ( of was dat nu al  weer langer een discussiepunt ) maar Indy en haar vriendinnen trekken zich daar niets van aan.

Afgelopen zaterdag hadden we een ' meiden-samen-op-stap-zaterdag'  mijn vriendin, haar dochter ( vriendin van Indy ) en ik .. met z'n vieren de stad in. Uiteraard was er eerst koffie bij de Hema ... de meiden hadden het al snel gezien en gingen de speelgoedafdeling op.
Dan komen ze samen terug rennen ..... met .. een Wit Pietenpopje!
Indy : maaaaaaaammmmmmmmmmmmmmmmmm dur is iets errugs gebeurt!! 
ik: wat dan?
Indy en Roos door elkaar :  Sint, pieten, wit, vergeten, schoorsteen ... hoe kan dat nou .?? 
Met andere woorden ... de Sint had witte pieten meegenomen want ze waren vergeten door de schoorsteen te kruipen! Voila! een kind heeft de oplossing!
Sandra ( mijn vriendin ) en ik beamen dat ze dan inderdaad vergeten zijn de pietjes door de schoorsteen te trekken maar dat het tegen de tijd dat de Sint aankomt best wel opgelost zal zijn ... en de meiden lopen tevreden weg. Zo simpel kan het dus zijn!

Die hele Zwarte Pieten discussie .... pffft ... Over een 11 dagen komt de beste man gewoon weer aan, lopen er weer zwarte- en veeg pieten rond, over 12 dagen is de hele discussie alweer geen discussie meer en zo ongeveer in februari 2017 zal dezelfde discussie weer omhoog komen en beginnen we vrolijk weer opnieuw.

Of het nu een Zwarte- of een VeegPiet is ... mij boeit het weinig ( zolang het maar geen gekleurde piet is ) ... als hij maar veel chocola, banketstaven, kruidnoten, marsepein en een aantal cadeautjes bij zich heeft, dan ben ik al blij ... en Indy ook ;-)Geen opmerkingen:

Een reactie posten