Wiesjes wereld.

Mama van 3 Daltons: Jerry (1991) , Dorian (1997) , Ryan (1998) en prinsesje Indy (2008) Trotse oma van kleine Callen (2016) en daarbij ook nog baasje van Roma, ons honden-monster (2012)

Management assistente, controle freak , eigenzinnig, eigen wil, eigen gedachten, onzeker, verlegen, dwars, open, meegaand, druk en meestal wel vrolijk.

Bezig zijn met: werk, muziek, lezen, schrijven, fotograferen, eerlijke / oprechte mensen, cabaret, koffie super verkeerd, zoete witte wijn, likeur 43, sushi, Indonesisch, Turks, Thais eten.

Allergisch voor: onverwachte veranderingen, liegen en bedriegen, ontrouw, brutaliteit, dronken mensen ,agressie, smakken en boeren, de 'hier ben ik' , de 'ikke ikke ikke'mentaliteit.


~*~ Wiesjes huishouden,... geen standaard maar wel gezellig en altijd wat te beleven huishouden. ~*~

zaterdag 29 september 2012

Maagverkleining het vervolg

Eenmaal thuis werd ik op de bank gepland en vanaf dat moment waren Roy en de blender de beste maatjes.
Omdat ik nu 2weken vloeibaar moest eten ( om de maag rust te geven) verzon hij allerlei creaties van fruit onder elkaar en tijdens het avond eten.
Roy heeft echt de benen onder zijn lijf gelopen voor me en me helemaal in de watten gelegd die weken (dank je liefje ~xxx~)

Na 1.5 week had ik het eigenlijk wel gehad met het vloeibaar en snakte naar een stukje brood met kaas en .. een bak koffie ... mijn lievelings combinatie.
Maar honger had/ heb ik totaal niet. ( overigens zeg ik altijd: honger hebben we in  Nederland niet, hoogstens trek )

Het eerste wat ik weer at was een heerlijk stukje brood met kaas maar zonder mijn geliefde kop koffie omdat je niet tegelijk mag/ kan eten en drinken.
Maar wat smaakte dat heerlijk!!

En nu .. ik begin de ochtend rond 7-8 uur met 1/4 sneetje brood met kaas.
Dan om 10.00 een halve sultana of wat gepureerd fruit ( gewoon stukken fruit kan ik echt nog niet eten)
Om 12.00 1/4 tot 1/2 snee brood met een half ei of kaas
Om 15.00 een stukje ontbijtkoek
Om 17.00-18.00 een opscheplepel waar 1/4 aardappelen een beetje groenten en soms een klein stukje vis op ligt.
En dan om een uur of 20.00 nog iets van een cracker/ koekje.
Verder drink ik koffie, water of vruchtensap en melk.
Je moet 6-8 x per dag eten om de verbranding opgang te houden en dat gaat goed, je moet er gewoon de tijd voor nemen ( iets wat ik voorheen niet deed)
Dan slik ik nog 2x per dag vitamine tabletten ( eerst 1x per dag maar toen bleef ik maar moe ) en 1x per dag een maag beschermer en een kalktablet.
En dan zit Wiesje echt vol zonder ook maar een moment trek te hebben.

Het frapante vind ik dat ik totaal niet taal naar chocolade ( dat was toch altijd mijn valkuil ) ik heb genoeg in huis liggen maar pak er niets van.
Overigens heb ik al gemerkt dat ik absoluut niet meer tegen suiker en vet kan, als ik dat eet ben ik zo misselijk als maar zijn kan.

Dus ... het gaat goed, ik voel me goed, de eerste 14kg zijn er vanaf en de eerste tas met kleren die me te groot zijn is de deur al uit .. .We gaan er voor!!!!

( en dan over een half jaar/ jaar lekker shoppen om de kledingkast weer aan te vullen )

~*~ Liefs Wiesje ~*~

9 opmerkingen:

 1. Hallo Wiesje,

  Las in de margriet over jou, dacht dat moet ik even opzoeken. Wat heerlijk dat het zo goed gaat. Ik heb 1 1/2 jaar geleden een maagverkleining gehad en ben nog alle dagen blij dat ik het gedaan heb. Ben inmiddels 50 kilo lichter en heb een heel nieuw leven. Heel veel succes met alles en ik bljf je volgend.
  Groetjes Reina.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn voor je dat het zo goed gaat. Je moet er wel wat voor over hebben, maar dat komt wel goed denk ik. Ga zo door.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He Hallo
  Ook ik las van je blog in de margriet en dacht he dat moet ik een op zoeken. Ik ga volgende week de mallemolen in, bij het ziekenhuis voor behandeling van een maagverkleining.
  Dus ben zeer nieuwsgierig hoe het gaat met je. Dus blijf je volgen. Succes hoor.

  gr Antje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Marie-Louise.

  Ook ik heet Marie-Louise, ben ook 42 jaar en heb een maagverkleining gehad in november 2011. Alles is bij mij heel erg gemakkelijk verlopen. Ben inmiddels 56 kilo afgevallen en val nog steeds af (afgelopen week nog 1 1/2 kilo). Ben dit weekend wezen shoppen. Ga maar vast sparen want je hebt echt niks meer om aan te trekken. Ik ben van maat 56 naar 40 gegaan. Kan elke keer nog heel verbaasd in de spiegel kijken. Laat je niet gek maken door mensen die zeggen dat je nu nooit meer uit eten kan gaan of bij mensen kan gaan eten. Ik ga nog steeds vaak uit eten (bestel dan een voorgerecht als hoofdgerecht, krijg ik niet op maar de rest offert zich dan wel op)Ik eet nog steeds lekker maar ook gezond. Zoete dingen kan ik echt niet meer eten, dan krijg ik een dumping. Heel veel succes en ik zal je blijven volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Reina en Marie-Louise (hahaha toevallig ook een Marie-Louise en 42jr (hoewel ik dat laatste vaak ontken ) :p ) : leuk dat jullie reageerden, ben heel benieuwd waar ik over een half jaar ben als ik jullie verhalen zo lees.
  Blijf vooral reageren, ik ben ook heel benieuwd naar het verloop van jullie.

  @Isis: ik weet waar ik het voor doe en ben er nog altijd heel blij mee ;-)

  @ Antje: heel veel succes met de malle molen maar het zal wel goed komen, laat even weten als je meer weet?

  Groetjes Wiesje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Wiesje,

  Allereerst mijn complimenten voor je blog en natuurlijk dat je zo goed je best doet na je maagverkleining. Ik heb de mijne op 13 augustus jl. ondergaan. Wat me een beetje in het verkeerde keelgat schiet zijn twee dingen.
  1) Dat men het in de Margriet over 'strijd' tussen aanhalingstekens zette en
  2) Dat jij en iedereen hier doet voorkomen alsof een maagverkleining en vooral het gevolg ervan iets simpels is. Je laat je gewoon opereren en presto... je wordt slank. Zo is het helaas niet bij iedereen. Voor mij is elke dag een gevecht en mijn gewicht staat al een redelijk lange tijd stil.

  Wat betreft mijn zin in lekker eten. Daar moet ik je gelijk in geven. Wat nooit lukte, lukt nu wel: chocolade in huis hebben (voor mijn vriend) en het niet pakken.
  Ik wens je veel succes toe en zou het fijn vinden om contact te hebben. Ik voel me er namelijk soms best wel alleen mee.

  Groetjes,
  Renske Koenders (41 jr)
  Leiden

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Renske,
  Jij was dus 3 dagen na mij aan de beurt, zitten we op dezelfde lijn.

  Wat betreft de aanhalingstekens in de Margriet daar heb ik geen invloed op gehad.
  En wat je 2e punt betreft, ik heb nergens gezegd dat het een simpele ingreep is. En als je mijn blogs uit het verleden lees zie je dat ik heb geschreven over de plaatsing van mijn maagband en dat ik het een hulpmiddel noem en geen oplossing.
  Volgens mij heb ik hier ook ergens geschreven dat de maagverkleining voor mij de stok achter de deur is.
  Ik vind het zeer zeker geen makkelijke manier om af te vallen want je moet er nog altijd genoeg voor doen en vooral laten.

  Tuurlijk houden we contact, dat vind ik alleen maar leuk,je kan me ook mailen op vlindertje1970@hotmail.com

  Succes met 'onze' strijd en laten we elkaar vooral oppeppen, tips geven en 'moed' inpraten als het een keer niet gaat.

  Groetjes Wiesje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goh Wiesje, wat een verhaal weer, respect dat je al zoveel kilootjes bent afgevallen, het zal altijd moeilijk zijn bedenk ik mij als er een feestje is....en dat je dan zo weinig kan eten.
  Lieve groetjes en hou je sterk!
  Truus (*_~)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat fijn dat het goed gaat!! Het is niet niets ..... ik blijf het afvallen op een normale manier proberen, al lijkt het soms haast onmogelijk.....

  Trouwens, wat leuk dat je via je artikel in de margriet nieuwe lezers hebt :-)

  BeantwoordenVerwijderen