Wiesjes wereld.

Mama van 3 Daltons: Jerry (1991) , Dorian (1997) , Ryan (1998) en prinsesje Indy (2008) Trotse oma van kleine Callen (2016) en daarbij ook nog baasje van Roma, ons honden-monster (2012)

Management assistente, controle freak , eigenzinnig, eigen wil, eigen gedachten, onzeker, verlegen, dwars, open, meegaand, druk en meestal wel vrolijk.

Bezig zijn met: werk, muziek, lezen, schrijven, fotograferen, eerlijke / oprechte mensen, cabaret, koffie super verkeerd, zoete witte wijn, likeur 43, sushi, Indonesisch, Turks, Thais eten.

Allergisch voor: onverwachte veranderingen, liegen en bedriegen, ontrouw, brutaliteit, dronken mensen ,agressie, smakken en boeren, de 'hier ben ik' , de 'ikke ikke ikke'mentaliteit.


~*~ Wiesjes huishouden,... geen standaard maar wel gezellig en altijd wat te beleven huishouden. ~*~

zaterdag 5 januari 2019

Boodschappen halen voor de kerst

Als ik al geen hekel had aan boodschappen halen krijg ik dat zo rond de feestdagen wel.
Al jaren neem ik me voor om

A: ver voor de kerstdagen de boodschappen te halen..........
... ja gaan we doen, volgende x dat we boodschappen halen nemen we gelijk iets extra's mee .... zo voor de kerst lukt dat om de een of andere vage rede niet.

B: gewoon eens niemand uit te nodigen en dan kijken wat er gebeurt .........
dat lukt me ook nooit, ik vind het gewoon altijd zielig als mensen alleen zitten dus mijn huis is meestal met de kerst gevuld met mensen die anders alleen zouden zitten. Wel altijd gezellig en verzekerd van een divers gezelschap !!!

C: een kerst met degene die komen te vieren waarbij iedereen iets meeneemt .......
dat was eigenlijk de bedoeling dit jaar maar dan kom ik weer .... dan vind ik het niet kunnen dat als je iemand uitnodigt je gaat vragen aan die persoon om iets mee te nemen .... dat hoort dan weer niet vind ik dan ...

D: het gemak van het internet eens te proberen en de boodschappen te bestellen zodat je ze alleen maar af hoeft te halen......

Ja ja .. ik weet het ...

Maar goed ... de boodschappen dus ....
Met mij zijn er nog 100.000 mensen die beslissen op het laatste moment de boodschappen te gaan halen. Als je de parkeergarage in komt zie je het al .. rijen vol met auto's ...
Zodra je eindelijk een karretje bemachtigd hebt gaat de strijd beginnen.
Tip: haal altijd de boodschappen in de winkel waar je normaal ook je boodschappen haalt want dan kan je een zo strategisch mogelijke route plannen. (althans dat denk je ) Efin ... eigen lijstje ( geheid vergeten dus tegenwoordig alles maar in de notitielijst op de telefoon ) bij de hand en gaan!

Eenmaal door het 'klaphekkentje'  krijg je namelijk een soort cold turkey te voortduren!! Waar eerst je geliefde schap met komkommer, tomaat en paprika stond, staat nu ineens een display met gourmet groente mini's!!! de aardappelhoek bestaat uit partjes, blokjes en bolletjes en in het vak waar de kip-burgers stonden ligt een soort opgeblazen uit de kluiten gewassen kip wat een kalkoen zonder gratie blijkt te zijn!! Gelukkig brengt die leuke medewerker met kerstmuts uitkomst en heb je een soort van personal shopper aan je kar hangen. ( geloof alleen dat ik die in de originele functie wat leuker vind ) 

Als je de benodigde boodschappen in je kar hebt komt het leuke gedeelte, dan speur je rond waar de meest verhitte personen rondlopen, dit zijn meestal de vrouwen, als je daar zelf niet bij hoort kan je deze personen beter ontlopen, loop je zelf ook al rood aan dan moet je gewoon mee gaan struinen in het zelfde gangpad, wellicht kan je je agressie nog even kwijt!

De mannen die bij deze personen horen lopen meestal verveeld dan wel zenuwachtig om zich heen te kijken, zij weten dat ze het klosje zijn als er een product op is of ineens op miraculeuze wijze op een andere plaats staat als moeders de vrouw gewend is. Als zij geluk hebben is er een koffiehoek waar ze zich onopvallend terug kunnen trekken.

Het meest irritante op deze momenten zijn .... de kleine kinderen met een eigen karretje!! , Let wel ... : Ik ben stapelgek op kinderen maar niet op dat moment! Moeders heeft het te druk met het lijstje en haar zorgen om de pastinaak die niet meer te krijgen is en vaders vind het allemaal wel prima in de koffiehoek met de andere vaders waar zij het over het komende voetbalseizoen kunnen hebben.
Ondertussen gaan de koters hun eigen gang, rennen door de gangpaden, nemen zo af en toe een hiel van iemand mee , als ze dan geluk hebben is dat net 1 van de oververhitte personen , deze vliegt uit tegen het kind, moeders komt er aan , en als ze al niet over haar kooktijd heen was gebeurt het op dat moment wel ( hetzij tegen het kind hetzij tegen de andere-op-het-kookpunt-gekomen-type) en is de cirkel rond!  ( wel weer vermakelijk om te zien )

Als ik niet te lang opgehouden wordt door rond-rennende kinderen, oververhitte types, die leuke medewerker met kerstmuts of een vader in de koffiehoek waar ik dan weer een bemoedigend praatje mee begin, vervolgens dat verhitte-type-krijsend-achter-me-aan krijg  .... ben ik binnen een half uur max de winkel weer uit!
Waarom moeten we eigenlijk altijd iets aparts eten met de kerst?? een aantal jaren geleden had ik verschillende stamppotten gemaakt en dit was een groot succes!

Note to myself : 
aankomende kerst eten we stamppot! en we gaan aankomende weken vast de houdbare spullen bij de grootgrutter via internet inslaan!
Nog 354 dagen te gaan!!! 

2 opmerkingen:

 1. Joyce Vermeer-harteman ����leuk. Ik doe ook echt niet mee aan die gekte.
  Ik probeer het elk jaar te ontduiken.
  Ik ga ook nooit naar de kapper voor kerst ook al van dat idiote gedoe.��
  En we hebben heerlijk erwtensoep gegeten eerste kerstdag.

  En het viel me ook zo op in de supermarkt dat de moeders dan ineens met het hele gezin boodschappen gingen doen, alsof het al niet druk genoeg is in de winkel.
  Ik ren er ook altijd relax zonder stress met mijn mandje doorheen.
  Moet er elk jaar wel hard om lachen al die gestresde mensen in de super��

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij aten kerstavond met vrienden hier thuis, pannenkoeken. Eerste kerstdag kant en klare lasagne, en tweedekerstdag stond friet op het programma, tot we een 5 gangendiner aangeboden kregen. Oh ik heb wel wat kerstigs gegeten, ik had 4 croisantjes gekocht hahahahaha. alle bezoekverplichtingen heb ik jaren geleden stopgezet. Lekker rustig

  BeantwoordenVerwijderen