Wiesjes wereld.

Mama van 3 Daltons: Jerry (1991) , Dorian (1997) , Ryan (1998) en prinsesje Indy (2008) Trotse oma van kleine Callen (2016) en daarbij ook nog baasje van Roma, ons honden-monster (2012)

Management assistente, controle freak , eigenzinnig, eigen wil, eigen gedachten, onzeker, verlegen, dwars, open, meegaand, druk en meestal wel vrolijk.

Bezig zijn met: werk, muziek, lezen, schrijven, fotograferen, eerlijke / oprechte mensen, cabaret, koffie super verkeerd, zoete witte wijn, likeur 43, sushi, Indonesisch, Turks, Thais eten.

Allergisch voor: onverwachte veranderingen, liegen en bedriegen, ontrouw, brutaliteit, dronken mensen ,agressie, smakken en boeren, de 'hier ben ik' , de 'ikke ikke ikke'mentaliteit.


~*~ Wiesjes huishouden,... geen standaard maar wel gezellig en altijd wat te beleven huishouden. ~*~

dinsdag 13 december 2016

Het leed wat verhuizen heet!

Eindelijk hebben Jer en Nik samen met de kleine man een normaal huis toegewezen gekregen!
Na jaren samen gewoond te hebben in een 2 kamer woning werd deze nu toch wel te klein met de komst van kleine Callen. Soebatten om urgentie te krijgen, maar uiteindelijk gelukt!

En toen ... begon de gesjouw-gerace-gescheur-gekrab-geschrob-geschroef-ge-be-hang-ellende.
Ik heb nu ook voor genomen om noooooooit ... meer te verhuizen .. oké oké, nog 1 keer dan ( tot groot verdriet van mijn maatje Luce hahaha )

Woning 1 moest  klip&klaar opgeleverd worden natuurlijk, woning 2 ingericht. Planning alom .. ( of toch niet zo .. )
Dan denk je : een 2 kamer woning heb je zo leeg ... geloof me er kwam bijna net zoveel uit als mijn 6 kamer woning uit het verleden! Mijn broer merkte op: ik had nooit kunnen denken dat een jochie van 3 maanden al zoveel inboedel heeft ( en dat dan buiten de inboedel van zijn ouders om! )

Het 'oude' huis moest natuurlijk leeg en schoon/ bezemschoon opgeleverd ...(wist je dat zelfs je tuin tegenwoordig onkruidvrij opgeleverd moet worden? ) en daar begon het. Een toenmalig vriendje van Nik had het nodig gevonden om een spuitbus verf leeg te spuiten op een kunststof kozijn en een bakstenen muur.
Tja ... het was toch wel de bedoeling dat die verf er af zou gaan.

Oké ... daar gingen we ; mouwen opgestroopt, thinner, wasbenzine, ammoniak, verf-afbijt alles uit de kast getrokken maar resultaat ... 0,0 ! De verf bleef zitten, nog geen korreltje ging er vanaf. ( de huid van mijn handen des te meer! )
Moeders in de stijgbeugels, de opzichter gebeld en overleg gehad. Groen licht om de muur dan maar zo te laten maar het kozijn moest toch wel schoon.
Ha! uitdaging! vrijdagmiddag om 14.00 moest de sleutel ingeleverd worden, donderdag avond op de barricade met: Dasty ( daar krijg je Alles mee schoon, wat een bocht) schuursponsjes, jif, en pannensponzen. Trap erbij en gaan! eerst de boel dik ingespoten met Dasty ( reclame .. levert het nog iets op? ) jif op de schuurspons en boenen. En .. JAAAAAAAAAAAAAA!! langzaam maar zeker ging de verf er vanaf. Boenen boenen boenen ( een aanslag op mijn schouders, dat dan weer wel ) en naar mate de avond vorderde kwamen we een heel eind.  Duidelijk werd echter ook dat we het die avond echt niet klaar zouden krijgen.

Volgende ochtend nog maar een keer contact opgenomen met meneer de opzichter ( als hij had geweten wie ik ben en dat hij 2jr geleden erg moeilijk deed bij mijn toenmalige verhuizing was hij vast niet zo vriendelijk geweest ) en hem vriendelijk en zeer zwoel gevraagd of hij echt van plan was om vrijdagmiddag na 14.00 nog in het huis van Jer en Nik aan de gang te gaan.
Het antwoord was ( zoals verwacht) nee, dat gaan we die middag niet meer doen.
Mooi! Kaassie!! met een nog zo mogelijk zwoelere stem voorgesteld om de sleutel overdracht dan maandagochtend om 10.00 te laten plaats vinden ... en .. dat was akkoord  ( kon ook niet anders natuurlijk)
Mooi .. dat betekende een weekend extra!

Ondertussen werd er in het nieuwe huis druk vooral behang gescheurd, gestoken, gestoomd en wat nog al meer. Kleine tip: wil je de volgende bewoners van je huis dwars zitten met een stuk ellendig behang ... ga er dan vooral met plastic verf overheen! Damnnn !
Na 10min wrikken, steken, scheuren en pielen had ik er 5cm behang en 3 nagels af ... daar moest iets op gevonden worden.

De volgende dag een stoomapparaat gehaald en vol goede moed weer de ladder op ... ja hoor ... als je 10min op 1 plek bleef met het apparaat kreeg je in ieder geval de bovenste laag er vanaf, nog een minuut of 5 op de onder laag en die kwam er ook vanaf .. dus .... een hele dag met 4 personen in 1 kamer bezig geweest!!  maar oké ... op een bepaald moment was het er wel vanaf en kon de behangploeg naar binnen.
(leuke bijkomstigheid, zo'n stoom apparaat ... stoomt ... wat is er goed voor je huid ...Stoom ..dus Moi liep wel met een poezzelig-abrikoos-zacht-huidje die kamer weer uit!! Ha!! )

Het leuke aan deze verhuizing was natuurlijk dat ik mijn kleine koekkeltje elke dag zag, Jer & Nik hebben zich uit de naad gewerkt om alles naar hun zin te krijgen.
Al met al weer genoeg te doen (gehad) en wonen ze er nu een weekje met z'n drieën ... maar verhuizen ... ik ... voorlopig maar even niet!! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten