Wiesjes wereld.

Mama van 3 Daltons: Jerry (1991) , Dorian (1997) , Ryan (1998) en prinsesje Indy (2008) Trotse oma van kleine Callen (2016) en daarbij ook nog baasje van Roma, ons honden-monster (2012)

Management assistente, controle freak , eigenzinnig, eigen wil, eigen gedachten, onzeker, verlegen, dwars, open, meegaand, druk en meestal wel vrolijk.

Bezig zijn met: werk, muziek, lezen, schrijven, fotograferen, eerlijke / oprechte mensen, cabaret, koffie super verkeerd, zoete witte wijn, likeur 43, sushi, Indonesisch, Turks, Thais eten.

Allergisch voor: onverwachte veranderingen, liegen en bedriegen, ontrouw, brutaliteit, dronken mensen ,agressie, smakken en boeren, de 'hier ben ik' , de 'ikke ikke ikke'mentaliteit.


~*~ Wiesjes huishouden,... geen standaard maar wel gezellig en altijd wat te beleven huishouden. ~*~

zaterdag 23 maart 2013

Uurtje trainen met onze Roma

Gezien onze 'babyhond' toch wel enige opvoeding nodig heeft besloten we te gaan trainen met mevrouwtje.
Roy heeft weinig tijd meer dus heb ik het op me genomen ( wat kan immers het verschil zijn met het opvoeden van kinderen ... )

We zijn twee keer naar een hondenschool in de buurt geweest, maar hadden niet veel ( zeg maar niks) met de desbetreffende trainer ( wat interesseert mij het nu of hij agressief word als je zijn biefstuk of biertje voor hem weg neemt.... ik zeg muilkorven die man! )
Gezien wij een vriend in Tiel hebben die ook les geeft hebben we Roma en ondergetekende daar ingeschreven.
Vol goede moed, kaplaarzen, een zak vol koekjes, riem, speeltje en een dolle Roma op maandag avond de auto in.
( ook nog bijna te laat omdat ik dacht dat het 10 over 7 was en het al 10 over 8 bleek te zijn en we om half 9 op het veld moesten staan)

We reden de parkeerplaats nog niet op of Roma stond al op haar achterpoten met haar snuit tegen het raam aan geplakt de omgeving en concurentie te verkennen. ( dat kon nog leuk worden )
Auto uit, hond opvangen ( hing al half uit de auto toen ik nog uit moest stappen ) en dan proberen je deur op slot te draaien terwijl en een dolle hond aan een riem uitbundig al haar hondenvriendjes gedag zegt.
(maar verder hebben we haar prima onder controle hoor )

Aangekomen op het veld  zie je van die schattige kleine puppies en daar kwam onze Reus tussendoor gedenderd en werd het steeds gekker, Roma was dol-enthousiast en deed net of ze iedereen al kende en toch echt wel perse moest begroeten.

De trainster gaf me ook nog eens goede hoop door me te vertellen dat wij een prima kruising hond hadden ... Boxer --> altijd enthousiast, vrolijk en druk .. Cane Corso --> dogachtige .. leergierig maar heeft wat meer tijd nodig om dingen te begrijpen  dus wat krijg je dan .. een hyperactieve adhd ietwat domme hond! ( hebben wij weer )

Opdracht 1: aandacht trekken ( de andere pups helemaal idolaat van hun baasje, smachtend omhoog kijkend en daar stond ik : ... euh .. hallo Roma .. ik sta hier! ( en Roma maar rondjes draaien want ja .. haar hondenvriendjes en vriendinnetjes stonden nog geen meter bij haar vandaan .. dan is de baas toch totaal niet interessant )
De opdracht was : een koekje ter hoogte van je ogen houden, de aandacht trekken zodat ze je aankijkt en dan belonen met het koekje .

Oke .. neem het volgende plaatje voor je:  Ik sta daar met een koekje ter hoogte van mijn ogen, in de andere hand de riem met een doldrieste Roma...
Romaaaaaaaaaa .. Roma... en Roma ziet in 1x een .... KOEKJEEEEEEEEEEEEEEEEEEE ... ( ik zette me al schrap ) dan komt daar een kilo of 25 / 30 nu zo ongeveer in 1x richting het koekje wat dus zo halverwege je gezicht hangt ... Laten we zeggen dat ik geluk heb dat ik nog altijd niet een van de lichtste ben anders had ik op mijn kont gelegen!
En daarna?? nou omdraaien en je weer focussen op de andere honden natuurlijk ( dat koekje was immers binnen! )
Maar vol goede moed gingen we verder en ik had waarempel een paar keer haar aandacht ( hooguit een sec of 10 maar het begin is er )

Volgende opdracht: koekje van je af houden je hond roepen en dan moet ze Jou aankijken ... huhuh ...
Roma heeft 1 doel in haar leven ... ETEN!  ( ja hallo ze moet toch nog groeien geef het beest eens ongelijk ) .. dus .. roepen tot je schor bent, je hond op de grond houden ( want springen mag niet ) maar mijn richting inkijken ..al is het maar 1sec..neuh dat werd 'm echt niet! Dat koekje te pakken krijgen was het doel van dat moment! .. ach het levert mij wel weer een gespierde rechter arm op :s

Ondertussen deed Roma nog altijd verwoedde pogingen om dichter in de buurt van haar collega pups te komen * zucht * mevrouw was ondertussen zo gek dat ze er een bloedneus van kreeg!!

Maar toen werd het makkelijk voor ons .. onze mede-pups waren allemaal niet ouder dan een week of 10 hooguit .. Ha! daar hadden wij een voorsprong want onze Roma kent wel al wat basis-vaardigheden.
Dus .. de oefeningen zit en af waren appeltje eitje voor ons !! ( nog niet helemaal hopeloos dus )

Gelukkig riep onze trainster dat het nu wel goed was, dat de pups zo ongeveer wel moe zouden zijn ...
euh .. nou geloof niet dat Roma daar last van had, die kon nog wel even door gaan!
Nog even een gesprekje met de trainster en zij 'beloofde' mij dat het na een training van 6-8 weken toch echt wel minder gaat worden AAAAAAAAAAAARCH!

Maar ik moet zeggen .. zo'n uurtje trainen met onze Roma is intensiever dan een half uur sportschool ...
Dus .. mocht je op een maandagavond niets te doen hebben en sportief bezig willen zijn ... roept u maar!!


1 opmerking:

  1. O, geweldig zeg ......... ik zie het helemaal voor me.
    Heerlijk dat enthousiasme ....... maar inderdaad denk ik wel goed om dat een beetje in te tomen, door haar te leren wanneer het nu net niet kan :-)

    BeantwoordenVerwijderen